XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Vreme je ...

Posle ogromnog uspeha srpkog kuglanja (kadeti,juniori i seniori prvaci sveta) , vreme je da se polože računi, da se o kuglanju govori s respektom i da se posmatra malo drugačije.., jer biti prvak sveta u svima selekcijama nije mala stvar, ako se zna da se kuglanjem u svetu bavi 150 milijona ljudi...???  Vreme je , jer biće možda kasno, već sutra???

 

Dok u Srbiji shvate, oni koji treba da shvate, a posto ne shvataju gde vode Srbiju i gde su je doveli, a niti su isti shvaceni, niti prihvaceni u narodu, mi cemo shvatiti koliko nam je Srbija velika, kao i srce ovih momaka-ZLATNIH kuglaša iz Sarajeva 2011 i to sto je, jedan mali narod ostvario u sportu, pa makar se ono zvalo i kuglanje.

A kuglanje je naš brand br.1 u svetu od svih sportova, ma kako to drugi mislili.., a ti drugi su uvek drugi i bice.Oni su prolazni deo naših života koji ce otići na smetlište srpske istorije... Kuglaši su rekli i potvrdili svoje i previše su toga uradili. Kad se zna u kakvoj državi žive, sto je država učinila za kuglanje, kakvi ih ili nas, hohštapleri izdaju, prodaju.., ko vodi tu državu, posebno ko vodi sporstke saveze i ko brine na adekvatan način o sportu, posebno kuglanju. Sad je trenutak da se "pljune" svima u brk i kaže istina koju pisu kuglaši Srbije po svetu.Treba se izboriti za status, za koji pojedini nisu sposoboni i zato, neka se povuku i ovaj sport predaju kuglađima, jer su oni sposobni da i van kuglana odrade posao za zlatnu medalju...Srbiji i kuglašima trebaju kuglane i adekvatni uslovi...Gospodo postarajte se za to, vreme vam je da nešto uradite pametno, za kuglanje u Srbiji, a ne samo da se zahvaljujete atp "lasta" bgd što je dala autobus za prevoz sportista ili sl?

Prof.Ponajaviću! Sad je trenutak da se svojim intelektualnim potencijalom i statusom borite i izborite za adekvatne nagrade, radi momaka koji su Vam opravdali poverenje. Ne samo materijalne, finansijske ili..? Već da se izborite da srpsko kuglanje ima status koji ima i u svetu, da dobije primat medju sportovima koji su inače ispod kuglaške razine i nivoa. Ne kažem da treba da ima status vrhunskog sporta (iako je srpsko kuglanje svetski vrh), ali mora da ima zapažen tretman u Ministarstvu sporta i našem društvu.. Kako? Vi to znate verovatno, kako?..Vi to trebate da uradite. Ipak ste i vi karika u lancu tih uspeha, ali momcima pripada "kajmak". Imamo mladost i srpsko kuglanje ima budućnost, ali nema adekvatne i zaslužene uslove za rad! Znam da znate, kao i ostali kuglaški zanesenjaci, da nemate sa kim da iznesete do kraja svoje, Vaše ideje..? Potrebno je krenuti ofanzivno, rešiti se "trutova" u KSS i KSV, doneti adekvatan program, ciljeve i zadatke, te da se ostvariti neke Vase ranije zamisli i ideje o školi kuglanja, školovanju kadrova i sl..., kako trenera , tako i sportskih-kuglaških menadžera..(koje su neostvarive sa kadrovima koji su sada u KSS). Ako ne budemo imali kontinurani rad u budućnosti, samo ćemo se sećati ovih zlatnih dana??

Vi ste kao selektor i trener dostigli svetki vrh u kuglanju.., priznanje ćete dobiti možda jednog dana, tapšanjem po ramenu? Možda Vam je satisfakcija sto je kuglaški milje uz vas i zlatne momke, ali ja mislim da je to nedovoljno!!!

Zato se morate potruditi sami, uz pomoć zlatne generacije i nas koji izuzetno volimo kuglanje, da isto dobije rejting i status u svojoj državi onakav kakv je zaslužilo, na kuglana širom sveta. Mi koji volimo kuglanje bez ličnog interesa, smo Vam na raspolaganju, da ovaj sport jednom ima osnovne uslove za rad po celoj Srbiji, naročito njenom užem delu, da se se kuglaški potencijali Šumadije i ostalih regiona iskažu ili dobiju adekvatnu priliku. Sramota je ovog društva što nema kuglana po celoj Srbiji. Ko će da brine o kuglčlanju,ako ne sami kuglasši. Zato, vreme je.,.svi u napad, za nove kuglane i bolje uslove rada. Srpsko kuglanje se izborilo za to silnim zlatnim medaljama. Pa, koji je to sport ZLATAN u kadetskim, juniorskim i seniorskim selekcijama? Koja je to država prvak sveta u svim selekcijama i u kojem sportu? Srbija u kuglanju, jeste.

Moramo to uraditi što pre.., moramo dovesti ovaj sport na dostojanstven nivo, ne dozvoliti da " nikogovići " o trošku KSS putuju i borave na SP, a posebno zaštititi ugled reprezentativaca od pojedinaca, koji su ne zaslužuju poistovećivanje sa njima, te javno fotografisanje i prikazivanje na sajtu KSS.

Još jednom. VELIKO VAM HVALA ZA LEPE ZLATNE TRENUTKE SRPSKOG KUGLANJA!!!!