XS
SM
MD
LG

Igokea želi prekinuti seriju poraza protiv Mege

Ovog vikenda kreće 18. sezona ABA lige. Ekipa Igokee u sezonu kreće iz Laktaša, gdje će u nedelju dočekati ekipu Mega Bemaksa.

Igokea u sezonu ulazi sa dosta visokim ambicijama. Igokea je sastavila repsektabilan tim i legitimni je kandidat za plej of. Trener Trajković dosta dobro je posložio ekipu i vidjelo se na ABA Super Kupu protiv Budućnosti, da će Igokea biti veoma dobra ove sezone. Problem pred ovaj meč jeste lakša povreda Orlanda Džonsona koji je propustio par treninga i upitan je njegov nastup.

Sa druge strane, Mega je ove sezone sastavila tim neiskusan i za njihove standarde. Od iskusnih igrača tu je Bane Ratkovica a u Megi je ostao Fundić. Tu su i dalje Mušidi i Goga Bitadđe. Stigli su talentovani Stanić, Atić i Mokoka a očekuje se da dosta prostora dobije i Luka Ašćenić, koji je bio odličan tokom priprema.

U ovom susretu bitno je da Igokea iskontroliše broj izgubljenih lopti. Nisu mnogo griješili protiv Budućnosti i generalno je očekivati da Trajkovićeva ekipa neće gubiti mnogo lopti tokom sezone. Svaka izgubljena lopta protiv Mege, šansa je za lake poene jer ne treba pričati koliko je Mega brza i poletna ekipa. Takođe, veoma je važno ko će iskontrolisati skok. Bitadze i Fundić, pravili su Igokei mnogo problema u prošloj sezoni. Sada je i Igokea mnogo kvalitetnija pod košem i sigurno je da će moći adekvatno parirati Megi.

Protiv ekipe kakva je Mega, kontrola skoka i kontrola ritma utakmice je bitna. Međutim, brži ritam može odgovarati i Igokei jer Igokea ima dosta napadačkog potencijala ove sezone. Biće važno da dobro izvode bacanja jer ih je to koštalo u duelu protiv Budućnosti. 

Ako se sve sabere i oduzme, Igokea jeste favorit. Imaju mnogo iskusniji a ruku na srce i kvalitetniji tim. Međutim, Mega je Igokei znala stvoriti probleme. Mega je zadnja dva meča u Laktašima dobila i u seriji je od ukupno šest pobjeda protiv Igokee, računajući i ABA Super Kup u Baru. Zato, Igokea ne smije ni najmanje da podcijeni rivala jer će im se to obiti o glavu.

Duel Igokee i Mege na programu je u nedelju od 17h.

Foto: Igokea Republika Srpska