XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kadeti Srbije prvaci sveta

Muška kadetska reprezentacija Srbije u kuglanju osvojila je titulu prvaka svijeta  na šampionatu sveta u Sarajevu s rezultatom od 2.349 čunjeva.Reprezentacija srbije je igrala  u sastavu Robert Ernješi (625 čunjeva), Alen Kujundžić (572), Igor Kovačić (580) i Balaž Kovač (572)."Ovo je još jedna potvrda dobrog rada u reprezentacijama, ali i u klubovima, jer bez dobre škole u klubu nema vrhunskih igrača. Zahvaljujemo Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje podržava naš program, posebno onaj usmeren na mlade igrače -  izjavio je predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović.

Povodom gornje izjave predsednika KS Srbije, gospodina predsednika Uroša Dragojlovića PITAMO SE koja to škola postoji i u kojem klubu, osim improvizacije.., kažite primer?  Jedina škola je savestan rad pojedinaca, a mahom nekadašnijhi sadašnjih kuglaša-roditelja te dece, kao npr. porodice Zavarko, Ernješi, Kaćanski,  Kovačić, te donekle škola KK Ada Computers NS. Možda jos poneka??  Gde je škola koju je KSS oformio i koji je igrač - reprezentativac produkt te škole? Koji je to program podržalo Ministarstvo sporta, a da je pomogao razvoju kuglanja, izuzev stipendija zaslužnim reprezentativcima? Kazite! Najveća podrska Ministarstva za sport Srbije ce biti, ako u Kući fudbala u Staroj Pazovi naprave 6-8 staznu kuglanu, a ministarka je javno izjavila, da će centar u  Staroj Pazovi, biti centar za sve sportove. Nadajmo se, ne samo dekadentnog srpskog fudbala i primitivnih, neobrazovanih srpskih fudbalera. Čast izuzecima!!! Kuglanje je zaslužilo svoj dom i svoj krov nad glavom. Jer…
Koji je to sport u Srbiji od kadeta, juniora i seniora prvak sveta? Kuglanje, naravno!

Dajte se izborite gospodine predsedniče za ono sto kuglanje zaslužuje. A zasluzuje adekvatne uslove za rad, moderne kuglane, naročito u uzoj Srbiji, za koje KSS na čelu s Vama i ministarstvom za "retoričke podrske", nije uspio da se izbori.
Ali sve čestitke Robiju, Igoru, Alenu, Balazu i Mićku  za još jedan uspeh srpskog kuglanja. Neka javnost u srbiji zna da smo  mnogo jaka kuglaška nacija, u stvari najjača u svetu. TREBA DA JE PONOSNA SRBIJA, NA OVAKVU DECU. A rukovodstvo Saveza  i nadležni za  sport u Srbiji neka daju svoj, makar skomni doprinos, za daljnji rad i daljnje mogućnosti napretka, animacije i popularizacije kuglanja u Srbiji.