XS
SM
MD
LG

Niški Železničar počinje borbu u regionalnoj SEHA ligi!

Otvaranje nove sezone, u kojoj će se boriti na četiri fronta, rukometaši Železničara imaće u utorak, 28. avgusta kada u hali "Čair" na novoj podlozi dočekuju novosadsku Vojvodinu, aktuelnog prvaka Srbije.

Sa novim trenerom Veselinom Vujovićem, koji je osvojio ovo takmičenje u prvom izdanju, promenjenim sastavom i visokim ambicijama dočekuje Železničar debitantsku utakmicu u regionalnom nadmetanju.

- Imamo ozbiljnog protivnika, Vojvodina koja je sa mladim trenerom osvojila titulu prošle godine, igrala dobro u pripremnom periodu. Igraju moderan i dobar rukomet, drugačiji nego prošle sezone, kao što ćemo i mi. Imamo želju da dobijemo - kaže Vujović.

Trener Nišlija neće moći da računa na pojačanje Predraga Vejina koji je povredio skočni zglob, dok su ostali igrači u konkurenciji za sastav.

 

Foto: rkzeleznicar-nis

 

Ono što je novina ove sezone je nova podloga, koja je već postavljena u hali "Čair", a na kojoj će Železničarkao domaćin igrati utakmice u SEHA ligi.

- Publika će dolaziti na naše utakmice ako budemo igrali atraktivno i dobro. Ako igramo staromodno, teško da ćemo privući publiku. Rezultati će doći, verujem u to, samo treba malo strpljenja. Publika u Nišu je rukometno obrazovana i znaće da prepozna kvalitet - kaže Vujović.

Železničar i Vojvodina su prošle sezone igrali tri puta i Nišlije imaju bolji skor. U finalu Kupa Srbije u Novom Sadu kada je niški tim osvojio sedmi pehar u Kupu, dok je u plej-ofu u Novom Sadu bilo nerešeno, a u hali "Čair" kolo pre kraja Železničar je trijumfovao.

Vojvodina je prošle sezone igrala u SEHA ligi i zauzela poslednje mesto.

Karte za ovaj susret su u prodaji na biletarnici hale "Čair" i to danas do 20 sati i u utorak od 10 sati do 19:30. Cene karata su 150 dinara za tribine, odnosno 200 dinara za mesto u parteru.

U ostalim mečevima prvog kola sastaju se: Steaua - Tatran Prešov, Metalurg - Vardar, Izviđač - Meškov Brest i Nexe - Zagreb.


10 .kolo SRLS Play Off
Metaloplastika 27 : 26 Železničar 1949
Vojvodina 20 : 19 Partizan
Dinamo 38 : 24 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 6 2 2 14
2 Železničar 1949 10 6 1 3 13
3 Partizan 10 6 0 4 12
4 Metaloplastika 10 5 0 5 10
5 Dinamo 10 5 0 5 10
6 Crvena zvezda 10 0 1 9 1