XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Srpski juniori učestvovali na trci "Pikolo San Remo"

Selektor Saša Gajičić, odveo je na juniorsku trku „Velika nagrada Sovila“  koju zovu i „Pikolo San Remo“, juniorsku reprezentaciju i zadovoljan je učinkom u konkurenciji 200 biciklista. - Aleksa Veličković, Marko Danilović i Miloš Borisavljević su završili trku u drugoj grupi sa oko dva minuta zaostatka u odnosu na pobednika i plasirali su se od 70. do 130. mesta – kaže Gajičić.- Na prvi pogled nisu ovo neki plasmani za hvaljenje, ali ako analiziramao kako su se vozili do 15 km do cilja, kada su otpali od glavne grupe od oko 100 vozača, moramo da budemo zadovoljni. Imaju manje kilometra u nogama od svih rivala, a uspešno su se nosili do finiša. Još malo rada i biće uz rame sa kvalitetnim evropskim juniorima.

Na početku trke od 115 km, Gajičić je imao defekt , pukla mu je guma na kolima i dok je zamenio karavan je odmakao. Za nesreću, tada je pukla guma  i Urošu Jovanoviću, tim opštih mehaničara mu je zamenio točak, ali je ovaj počeo da preskače i mladi vozač je zaostao i sudije su ga sklonile sa staze.
- Takve stvari su nepredvidive i na njih ne možemo da utičemo. Idućeg vikenda vodim istu ekipu na trku u Varaždinu u subotu i potom u nedelju startujemo u blizini Treviza na još jednoj jakoj juniorskoj trci – dodao je Gajičić.- Kako sezona bude odmicala siguran sam da će biti sve bolji. Ovo je dobra generacija i vredi da se oko nje svi zajedno potrudimo. BSS je izuzetno podržao program juniorske ekipe i to je za svaku pohvalu. Pobedio je Italijan Alesio Larentis stigavši solo na cilj sa 38 sekundi prednosti u odnosu na Rusa Arslanova. Treći je završio Italijan Donato.