XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša pružili dostojan otpor Pazaru
Iako su dobro otvorili meč, usledio je veliki pad u igri, pa su odbojkaši kluba Niš ipak izgubili od osvajača Kupa Novog Pazara, u prvom meču četvrtfinala plej-ofa, pred punom halom “Pendik”. Najbolji igrač i u ovom meču bio je Irfan Hamzagić, zvanično najbolji i na završnom turniru Kupa, dok se kod gostiju istakao Danilo Pavlović sa 14 poena.

 

Ok Niš

Pobednik će u polufinalu verovatno igrati protiv Crvene zvezde; foto: Vanja Keser

Osetila se na početku ispražnjenost Pazaraca, nasuprot motivisanim Nišlijama, koje su vodile tokom celog prvog seta. Pred sam kraj domaći odbojkaši su se razigrali i izjednačili, pa je došlo do igre na razliku, ali smeč Danila Pavlovića i blok Milana Mijalkovića doneli su vođstvo gostima.

I u drugoj deonici su se borili niški odbojkaši, ali serijom od 5:2 u završnici, domaći su ipak uspeli da izjednače. Tu je bio kraj većoj borbi, jer su igrači Niša počeli da greše u svim segmentima, dok su osvajači Kupa ponovo zaigrali na svom nivou i sigurno priveli meč kraju.  

Revanš je na programu već u ponedeljak, 20. marta u niškoj hali “Čair”, a pobednik će, osim ako Radnički ne napravi preokret, u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde.

Što se tiče ostalih mečeva plej-ofa, iznenađenje je viđeno samo u Kraljevu gde je Jedinstvo iz Stare Pazove pobedilo Ribnicu, a jak otpor pružio je i Spartak iz Ljiga aktuelnom vicešampionu Vojvodini.

NOVI PAZAR - OK NIŠ 3:1 (24:26, 25:20, 25:15, 25:18)

Hala: Pendik, Novi Pazar

Gledalaca: 1.000

Sudije: Aleksandar Petrović i Tomislav Popović

Novi Pazar: Bekrić, Ristić 15, Zatrić, Lopar9, Daca 8, Šormaz 1, Zuković (L), Božović, Zatrić, Radosavljević 15, Simić, Hamzagić 18

Niš: Lukić, Rakić, Pejčić 1, Jović 4, Pavlović 14, Rajković 1, Stojković 12, Kostadinović, Pržić 8, Mijalković 7, Ilić