XS
SM
MD
LG

Na turniru petaka pehar OŠ "Sveti Sava"

U novoj kraljevačkoj hali sportova održan je drugi po redu fudbalski turnir na kome su učestvovale četiri ekipe osnovnih škola. Tri sa područja Mesne zajednice Ribnica a jedna iz Kraljeva. Kao i lane učestvovale su ekipe Četvrtog kraljevačkog bataljona iz Kraljeva, Sveti Sava i Vuk Karadžić - Ribnica i Vuk Karadžić iz naselja Beranovac.

U prvoj utakmici OŠ Vuk Karadžić sa Beranovca savladapa je minimalnim rezultatom (1:0) tim OŠ Četvrti kraljevački bataljon a u drugom susretu OŠ Sveti Sava je je bila uspešnija i efikasnija (6:2) od svojih vršnjaka OŠ Vuk Karadžić iz Ribnice. U borbi za treće mesto "Bataljon" je slavio u meču sa Vukom Karadžićem - 2:0, dok je u šlageru turnira u finalu ekipa "Svetog Save" bila za gol bolja od Vuka Karadžića sa Beranovca - 2:1.

 

Sa turnira - Andrej Petrović sa loptom najbolji pojedinac

 

- Ovaj turnir organizujemo već drugu godinu. Najpre smo igrali u sali OŠ Vuk Karadžić u Ribnici a sada smo dobili priliku da deci priuštimo nastup u novoj hali sportova. Nadam se da ćemo još dugo biti u prilici da se mališani druže na ovaj način - kaže Marko Stanković, predsednik Mesne zajednice Ribnica.

 

Majstorije mladih osnovaca

 

Na ovom turniru učestvu dečaci osnovci koji pohađaju peti razred.

- Tako smo na startu odlučili jer su do četvrtog razreda učitelji imaju uvid samo u svoje odeljenje. Sada deca imaju profesora za fizičko vaspitanje koji radi sa svim razredima i svakodnevno prati i edukuje ove dečake - objašnjava Darko Luković, mladi perspektivni fudbalski trener u MZ Ribnica zadužen za sport.

 

Igrom i zalaganjem odušelici gledaoce foto: STOLE

 

Ekipama je nagrade u vidu pehara i diploma uručio Ivan Bunardžić, koji je u Gradskom veću Kraljeva zadužen za sport. Za najboljeg igrača proglašen je Andrej Petrović, inače učenik četvrtog razreda.