XS
SM
MD
LG

Načelnik Modriče primio šampione - Kapa dole za najbolje

Načelnik Modriče, Mladen Krekić, organizovao je prijem za juniorske šampione BiH u odbojci. Odbojkaši  Modriče u prethodnoj sezoni su se takmičili u Prvoj ligi Republike Srpske.

U konkurenciji devet klubova, Modričani su na kraju sezone zauzeli visoko treće mesto. Taj uspjeh ostvarili su uglavnom juniori i mlađi odbojkaši, predvođeni sjajnom generacijom budućih odbojkaških asova.

Uprava kluba se na početku sezone odrekla starijih odbojkaša, tako su u prvi plan izbili juniori i kadeti, pa čak i pioniri. Od iskusnijih u ekipi su ostali samo Branislav Brestovac i Dejan Milošević.   

"U ovoj sezoni obnovljen je rad škole odbojke u klubu i pioniri iz te škole su se odmah plasirali u finale pionirskog prvenstva RS. Kadeti i juniori kluba su u prvenstvima Republike Srpske osvojili druga mjesta i tako izborili u obje konkurencije finale na nivou BiH. Kadeti su na kraju bili četvrti. a juniori su u finalu bez izgubljenog seta osvojili prvo mjesto i postali šampioni BiH za ovu sezonu", rekao je Vid Blagojević, predsjednik kluba.

"Ovo je veliki uspjeh kluba nakon nekoliko godina. Novom titulom pokazali smo da se odbojka vraća na velika vrata u Modriču. Ono što me posebno raduje to je podatak da su sve selekcije kluba u ovoj sezoni igrale finala, što na nivou Republike Srpske, što na nivou BiH", naglasio je trener kluba Lazo Cvijić.

Na finalu juniorskog prvenstva BiH za najboljeg juniora u BiH izabran je Perica Babić, kapiten Modriče.

"Hvala rukovodstvu naše lokalne zajednice što su bili uz nas, pružali nam podršku da u jakoj konkurenciji budemo najbolji. Hvala načelniku Modriče na srdačnom prijemu", poručio je Babić.

Uručivši prigodne poklone šampionima, Mladen Krekić je rekao da su oni ponos Modriče.

"Kao i najuspješniji učenici i maturanti, tako i mladi odbojkaši predstavljaju ponos našeg grada. Imali smo šampione i u borilačkim sportovima, nekada ranije to su bili fudbaleri, a mladi odbojkaši nas vraćaju u period kada je Modriča bila centar odbojke. Mi ćemo dati sve od sebe da ponovo budemo sportska metropola", rekao je Krekić.

(Autor: Slađan Jeremić)


Drina 3 : 2 Crvena zvijezda
Maglić 3 : 0 Majevica
Gradiška 0 : 3 Pelagićevo
Modriča Optima 3 : 1 Jahorina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Maglić 16 16 0 47
2 Jahorina 16 13 3 38
3 Tempo 16 11 5 33
4 Modriča Optima 16 11 5 33
5 Drina 16 7 9 20
6 Crvena zvijezda 16 6 10 19
7 Pelagićevo (-2) 16 4 12 11
8 Gradiška 16 2 14 7
9 Majevica 16 2 14 6