XS
SM
MD
LG

Odloženo prvenstvo Srbije u daljinskom jahanju na Bukulji

... "teška srca doneli smo ovakvu odluku , ali moramo da mislimo pre svega na bezbednost takmičara i konja. Novi termin je 18. jun ..." kaže za Srbija sport , Jelena Obradović Predsednik Konjičkog Kluba "Aranđelovac" ...

Konjički klub Aranđelovac obavestio je danas javnost da odlaže organizacija prvenstvo Srbije u daljinskom jahanju na terenima planine Bukulje koja je ranije bila zakazana za nedelju, 5.juna.

Konjički Klub "Aranđelovac"

Razlog za ovakvu odluku je najavljena vremenska prognoza za vikend po kooj metaorolozi najavljuju obilne padavine , pa se domaćini plaše da bi u takvim okolnostima bila ugrožena bezbednost takmičara i konja.

Inače daljinsko jahanje ili endurance, je maraton i veliki izazov za konje i jahače. To je takmičenje u prirodi. Cilj je proći dugu stazu u što kraćem vremenskom periodu, a da se konj ne iscrpljuje. Isprobava se brzina i izdržljivost konja, te jahačka kondicija i dobro poznavanje životinje i terenskog jahanja.

Novi termin , kako su obavetili iz Konjičkog Kluba Aranđelovac , je 18. Jun.

Očekuje se da će pored domaćeg kluba, na takmičenju će učestvovati ekipe iz Beograda, Novog Sada, Požarevca, Subotice i Pančeva.

Otvoreno prvenstvo Srbije u otvorenom jahanju održaće se u organizaciji Konjičkog kluba Aranđelovac, Saveza za konjički sport Srbije olimpijske i FEI discipline i Sportskog Saveza „Aranđelovac“.