XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U svakoj dicplini priželjkujemo finale

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković, priželjkuje da u svakoj od devet disciplina u kojima gađaju srpski strelci na Svetskom kupu u Beogradu do koji počinje u ponedeljak 28. juna, imamo makar jednog finalistu!
- Trenutno, imamo više aduta  u disciplinama iz vazdušnog oružja – rekao je Zoran Stojiljković- Strelište za MK oružje u Kovilovu je dosta teško,  mnogo zavisi od vremenskih uslova ali loše vreme biće svima, tako da nije opravdanje i izgovor za eventualno slabije rezultate...Uvek je cilj da budemo u finalu a ako se ispuni, tada možemo da računamo i na medalje... Konkurencija je izuzetna učestvovaće 584 strelca iz 60 zemlja, a očekujemo skoro 1.000 izlazaka na vetrenu liniju jer jedan takmičar može gađa više disciplina. Ovo je najmasovniji svetski kup ove godine.

Srpski reprezentativci vazdušnom puškom i reprezentativke vazdušnim pištoljem su održali zvanični trening pred izlazak na vatrenu liniju u ponedeljak.
   - Više se nadamo dobrim rezultatima i plasmanima  vazdušnim pištoljem, ali je ovo takmičenje samo stepenica ka Šampionatu sveta krajem jula i početkom avgusta u Minhenu gde će se prvi put vaditi olimpijske vize.- rekao je trener iz Bora Boban Marković o formi svoje takmičarke Bobane Veličković, zvanične evropskeešampionke vazdušnim oružjem iz Merakera u Norveškoj ove godine. – Celu szeonu imala je problema MK pištoljem i to u brzoj paljbi, mislim da ćemo to  sada rešiti, jer smo promenili MK pištolj, umesto Valterom gađaće Pertinijem.

I Jasna Šekarić je trenirala,  ovo strelište dobro poznaje, na EŠ 2005. je osvojila zlato MK pištoljem:
- Uvek mi je cilj – medalja. Ma koliko sam ih osvojila,  svaka nova mi je draga. Želim i ovde u mom Beogradu da se svi radujemo uspesima strelaca.

Stevan Pletikosić je nedavno na finalu Kupa Srbije izjednačio državni rekord od 1.177 krugova MK puškom trostav  i u ležećem stavu drugi put u ovoj sezoni imao je maksimalnih 400 krugova:
- Trenutno, bolji sam MK puškom i to u obe discipline, ležeći i trostav – objasnio je Pletikosić.- Imao sam probleme sa vazdušnom puškom, vratio sam se na staru, model Anšic, jer Fajnverkbauom nije išlo. Sada je bolje, zadovoljan sam kako je bilo i na ovom jedinom zvaničnom treningu.

U ponedeljak od srpskih strelkaca gađaće - muškarci, vazdušna puška: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“) i Dragan Marković (Novi Sad). Za „osnovni kvalifikacioni rezultat“ (em – ku – es) gađaće Dejan Pešić (Pančevo) i Milenko Sebić (Policajac). Vazdušni pištolj: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Beličković (Bor 030), em – ku – es: Jelena Arunović (C. zvezda) i Aleksandra Ristović (Zvezdara). Finale  za muškarce vazdušnom puškom je u 13,30 a za žene pištoljem u 18,30 časova. U utorak, 29. juna, gađaće žene vazdušnom puškom i muškraci vazdušnim pištoljem. Ulaz je slobodan.