XS
SM
MD
LG

Odbojkaši Niša ispali iz Superlige!
Porazom u četvrtom meču plej-aut serije (3:1) i ukupnim porazom od 3:1 od Partizana, odbojkaši Niša su, posle tri sezone u elitnom rangu, ispali u Prvu ligu.
Partizan bio bolji u plej-aut seriji; foto: Vanja Keser

Iako su većim delom sezone imali poziciju koja vodi u plej-of, odbojkaši Niša u finišu sezone su poklekli i došli u poziciju da igraju plej-aut koji je odlučivao o poslednjem učesniku Superlige sledeće sezone. Nišlije su u tom doigravanju poražene od Partizana, drugoplasiranog tima iz Prve lige, pa će niški i beogradski predstavnik zameniti mesta naredne sezone.

Beograđani su bolje otvorili meč (5:1), ali posle tajm-auta trenera Nišlija gosti su došli do poena zaostatka (5:4). Grešile su Nišlije, što su iskoristili igrači Partizana da na tehnički tajm-aut povedu sa 12:8. Sigurnim blokom i asom Milana Stojkovića odbojkaši Niša su preokrenuli i poveli sa 14:13, pa i 19:15. Domaćin je uzvratio istom merom - poenima iz bloka i sa servisa, pa ponovo poveo, a onda serijom 4:0 dobio prvi set sa 25:21.

Nakon izjednačene igre početkom drugog seta i grešaka sa obe strane, Partizan je uspeo da povede sa 10:7. Ipak, odbojkaši Niša su zaigrali sigurnije i na odmor otišli sa vođstvom od 12:11, a posle predvođeni Stojkovićem došli do prednosti od 19:15. Finiš seta je bio neizvestan, gosti su vodili sa 24:21, ispustili dve set-lopte, ali Stojkovićevim poenom došli do izjednačenja u setovima.

Sigurna igra Nišlija nastavila se i u trećem setu kada su vodile sa 8:5, ali Beograđani su uzvratili i ubrzo poveli sa 13:9. Nisu se gosti predavali, ali nisu uspevali da dođu do izjednačenja. U finišu kao da su stali, nisu im pomogli ni tajma-auti trenera Dragana Svetozarevića i Partizan je ovu deonicu dobio sa 25:19.

U poslednjem setu odbojkaši Niša nisu imali snage za preokret i crno-beli su polako, ali sigurno uvećavali prednost stečenu na početku, pa došli i do plus 9 (20:11). Do kraja meča su bez mnogo problema došli do pobede (25:19) koja im je donela povratak u superligaško društvo.

Podsetimo, Partizan je poveo u plej-aut seriji pobedom u Nišu, ali je Niš uzvratio trijumfom u Beogradu. U trećem susretu, u hali "Čair" Beograđani su opet trijumfovali, a plasman u Superligu "overili" su kod kuće.

Niški odbojkaši su 2015. godine, posle 38 godina kako Niš nije imao predstavnika u najvišem rangu, obezbedili plasman u Superligu, a sezonu kasnije napravili najveći uspeh u istoriji kluba - plasirali se u evropsko takmičenje.

PARTIZAN - NIŠ 3:1 (25:21, 23:25, 25:19, 25:19)

NIŠ: Batak 6, Kovač 15, Stojković 17, Nestorović 7, Đorđević 7, Stojić 4, Jović (libero) 1, Tokić, Rakić, Milosavljević.

PARTIZAN: Lukić 12, Nedeljković 16, Lekić 7, Huzejrović 4, Meljanac 8, Jovanović 24, Negić (libero), Pajević, Jokanović, Niketić, Đurđević.