XS
SM
MD
LG

Skupština Boćarskog kluba Novi Beograd

 

Visoki ciljevi u 2016. godini

 

   Po svemu sudeći, u boćarskom sportu dolazi vreme „novih relacija i odnosa“. Jedan od razloga toj tvrdnji je BK Novi Beograd, u kojem je u poslednje vreme došlo do ogromnih kadrovskih promena. Upravni odbor je proširen (pojačan) novim članovima, koji očigledno „znaju, mogu i imaju s čime!“. Novi igrači su, sve sami reprezentativci i osvajači medalja na najjačim međunarodnim takmičenjima: Milan Janković, Miloš Milaković, Srđan Butorac i Bojan Dimitrijević.

   Na početku Skupštine, sekretar BK Novi Beograd i vođa ekipe u prethodnoj sezoni, Momčilo Popić, upoznao je prisutne o rezultatima u 2015. godini.

  - U sezoni 2015. osvojen o je četvrto meto u Prvoj ligi, što je u granicama očekivanog – rekao je Popić – Za Novi Beograd nastupilo je 13 igrača, mahom mladih, što je bio i stav kluba. Učinak je bio sledeći: Nikola Radlović je odigrao 38 disciplina: 21 dobio, 4 igrao nerešeno, a 13 izgubio), Miloš Radlović 39 (19, 3, 17), Uroš Jonđa 34 (14, 1, 19), Srđan Rađenović 22 (8,0, 14), Đuro Zelenović 25 (11, 0, 14), Špiro Matijević 15 (8, 1, 6), Hranislav Đinđić 10 (8,0,2), Momčilo Popić 8 (5,0,3), Siniša Bezbradica 4 (2,0,2), Josip Zelić 8 (6,0,2), Radivoj Stopa 3 (3,0,0), Stevan Dobrijević 1 (1,0,0) i Vladimir Cvijetić 2 (2,0,0). U Kupu BSS, Novi Beograd je izgubio u 3. kolu od Kanarevog brda, kasnijeg pobednika. Na pojedinačnom Prvenstvu Srbije, za igrače do 18 godina, naš takmičar Marko Cvijetić osvojio je srebrnu medalju u pojedincima, četvrti je bio u preciznom izbijanju, a peti u brinskom i krugovima. Miloš Radlović (do 23 godine), bio je drugoplasiran u krugovima, a treći u brzinskom izbijanju.

  O finansijskom poslovanju, koje je u 2015. godini bilo više nego domaćinsko, prisutne je upoznao predsednik kluba Špiro Matijević.

  Ambicije izuzetno pojačanog Novog Beograda u takmičarskpoj 2016. godini u Prvoj ligi, odn. u Kupu BSS, su šampionske. Da bi se one i ostvarile, stav kluba je da se angažuje poznati stručnjak iz inostranstva koji bi sa, prvenstveno mlađim igračima, radio u Beogradu nekoliko dana. Takođe, obezbedile bi se tokom sezone i mini pripreme, najverovatnije u Rijeci, u trajanju od 6-7 dana za takmičarsku ekipu.

  Uzimajući sve ovo u obzir, poznavaoci zbivanja u boćanju već se pitaju: „Da li će, uopšte, biti zanimljiva nova sezona?“

 

 

Predsednik Špiro Matijević i sekretar Momčilo Popić

Članovi Skupštine Boćarskog kluba NovI Beograd