XS
SM
MD
LG

Zvezda pred derbi u Segedinu brojala do 22!

Hokejaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Vitez rezultatom 22:1 (9:0, 6:0, 7:1), u utakmici Prvenstva Srbije igranoj u utorak u ledenoj dvorani "Pionir".

Crveno-beli su opravdali ulogu favorita u meču protiv gradskog rivala, protiv kojeg se nimalo nisu štedeli i već posle prve trećine najavili debakl "vitezova", čime su na najbolji mogući način po njih najavili derbi meč ovog vikenda koji igraju u nedelju protiv vodeće Tise Volan u Segedinu (17 časova). Koliko je Zvezda bila silovita govori i podatak da je od 22 gola čak 19 postigla u egal situacijama.

"Vitezovi" nisu uspeli da pruže ozbiljniji otpor favorizovanom protivniku, ali se ovako teškom porazu svakako nisu nadali. Zvezda nije imala milosti, pa je četvrtim uzastopnim trijumfom u ligi, nadmašila najubedljiviju pobedu ove sezone, koju je zabeležila u meču protiv Vojvodine (19:1) i na taj način prišla Tisi Volan na samo tri boda zaostatka (uz meč manje), dok je Vitez posle sedam odigranih mečeva ostao na samo jednoj zabeleženoj pobedi u šampionatu.

Fantastičnu partiju u Zvezdinoj "kaznenoj ekspediciji" pružio je slovački internacionalac Lukaš Klima koji je upisao čak 11 poena na ovom susretu, postigao je dupli "het-trik" i dodao pet asistencija. Veoma raspoložen bio je i mladi Nikola Kerezović koji je dao tri gola i upisao četiri uspešna dodavanja. "Het-trik" je postigao i Dominik Crnogorac (dve asistencije), dok su po dva gola i asistencije dodali reprezentativci Petar NovakovićPavel Popravka i nova akvizicija crveno-belih, slovenački internacionalac i doskorašnji hokejaš Jesenica David Sefič. Dva puta se u listu strelaca upisao još jedan reprezentativni napadač Uroš Bjelogrlić, dok su po jedan gol postigli Uglješa Novaković i još jedan slovak Marijan Mikuš, a za timsku igru vrlo raspoložen bio je i ruski internacionalac Dmitrij Markelov koji se nije upisao u strelce, ali je zabeležio čak pet asistencija.

Jedini gol za Vitez postigao je Pavle Đukić na asistenciju Nikole Vraštanovića.


Vitez 1 : 13 NS Stars
Vojvodina 1 : 11 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 10 9 0 0 1 27
2 Partizan 10 8 0 0 2 24
3 Tisza Volán 10 7 0 0 3 21
4 NS Stars 10 4 0 0 6 12
5 Vitez 10 2 0 0 8 6
6 Vojvodina 10 0 0 0 10 0