XS
SM
MD
LG

Jubilej: Karađorđe napunio devet decenija

Fudbalski klub Karađorđe iz Ribnice kraj Kraljeva proslavio je veliki jubilej - 90. godina postojanja i rada. Klub je osnovan 15. februara 1926. godine a ovaj veliki datum poklapa se sa Sretenjem gospodnjim koje je ujedno i klupska slava. Na okupu u prostorijama kluba, na kojima bi mogli da pozavide i mnogo poznatiji timovi koji se takmiče u znatno višim ligama, bio je veliki broj prijatelja kluba od kojih su najbrojniji bili donatori. Naime Karađorđe već duži niz godina sredstva za takmičenje većim delom obezbeđuje upravo na ovakav način.

 

Sečenje kolača na slavi kluba

 

- Hvala svim našim sportskim prijateljima. Zahvaljujući vama mi se osećamo sigurno i najzaslužniji ste što se mi ovako dugo i uspešno takmičimo. Sada smo u Zoni Morava gde ćemo se nadam se dugo nadmetati ali ne toliko dugo da ne odemo u međuvremenu u viši rang - rekao je Predrag Matić, predsednik FK Karađorđe pozdravljajući prisutne goste.

Na početku pozdrav na kraju torta foto: Stole

Ovom prilikom u prisustvu sveštenog lica, kako to običaj nalaže, presečen je kolač a gosti su potom počašćeni bogatom trpezom. Ovo je, inače, bila tek dvanaesta po redu slava koja će i ubuduće biti prilika da se okupe sportski radnici i entuzijasti koji su dvanaesti igrač tima sa Bunjačkog brda.