XS
SM
MD
LG

Trka u Mrsaću - Čestitke Bojani i Harisu

Pomoravsko selo Mrsać bilo je po 45. put domaćin Novogodišnje atletske trke koja je, po tradiciji, počela nadmetanjem osnovaca učenika ovdašnje osnovne škole. Najbrži su bili kod devojčica Mina Stanković a kod dečaka Luka Pajović.

Potom su na stazi od 1650 metara startovale mlađe i starije pionirke a najsuspešnije su bile predstavnice AK Užice Milica Žunić odnosno Aleksandra Jovanović. Potom su na stazu izašli mlađi i stariji pioniri. Pobednici su bili Ognjen Nešović u mlađoj a Amel Džaković u starijoj kategoriji.

Juniori su se u brzini nadmetali na duplo dužoj stazi a prvi je vrpcu na cilju presekao Čačanin Nikola Vasić. Juniorske i seniporke su istovremeno startovale i optrčale jedan krug. Kod juniorki najbrža Anđela Mitrašinović a kod seniorki Bojana Kaličanin.

Trka seniora odvijala se na stazi dugoj 6.600 metara i donela je dosta uzbuđenja. Na kraju najubedljiviji je bio Haris Ajadarević iz Novog Pazara koji je prvi prošao kroz cilj ispred dvojice predstavnika iz Čačka, Ranka Ugrinovića i Jovana Živanovića koji su do poslednjeg metra vodili mrtvu trku.

Sa seniorima su uporedo krenuli i veterani podeljeni u tri kategorije. Trčali su na stazi dugoj 3.300 metara. U kategoriji do 50 godina starosti pobedio je Živan Dragović, do 60 godina, Mirko Minić a preko 60, Momo Stanković.

Bila je ovo i prva sportska manifestacija u centralnoj Srbiji u Olimpijskoj 2016. godini. Takmičenje je po veoma hladnom vremenu pratilo stiotinak ljubitelja atletike, isto toliko je bilo i učesnika a nagrade su pripremili sportski zaljubljenici sporta u Mrsaću zajedno sa ljudima iz Mesne zajednice.

Tekst i foto: S. PETKOVIĆ

 

Start trke seniora i veterana

Pobednici: Bojana i Haris foto: Stole