XS
SM
MD
LG

Velike ambicije Boćarskog kluba Novi Beograd

 

Titule za jubilej

 

   Zvanična sezona za 2015. godinu je završena. Klubovi su, uglavnom, na odmoru. Međutim, to ne važi za čelnike BK Novi Beograd.

   - Protekla sezona je pokazala dominaciju Kanarevog brda - kaže Momčilo Popić, sekretar Upravnog odbora Novog Beograda - Mi smo završili na četvrtom mestu, s čime ne možemo biti u potpunosti zadovoljni. Međutim, ispoštovan stav kluba da se po svaku cenu forsiraju mladi igrači, pa i po cenu slabijih rezultata i plasmana. Možemo se pohvaliti da su nosioci igre, uglavnom, bili mladi igrači: Uroš Jondža, Srđan Rađenović, Miloš i Nikola Radlović. Ovu pauzu smo iskoristili da se, pre svega, maksimalno pojača Upravni odbor. U njemu su: predsednik Špiro Matijević, Vatroslav Staničić (Srbijagas), Predrag Đorđević i Mile Bosnić (HIP Azotara, Pančevo), Nebojša Colić (C štampa). Sledeće godine slavimo dvadesetogodišnjicu postojanja i pokušaćemo da je obeležimo na najbolji mogući način - osvajanjem Kupa i prvenstva. Da bi velike ambicije postale i stvarnost, osetno smo pojačali igrački kadar. Pristupnice su potpisali Milan Janković (Kozara, Novi Beograd) i Miloš Milaković (Kanarevo brdo). Na najboljem putu smo i da se pojačamo i sa Srđanom Butorcem (Kanarevo brdo) i Bojan Dimitrijević (Lasta). Sa ovim novim igračima stvorili bi „zdravo jezgro“ tima od desetak mladih boćara. U planu je da maksimalno produbimo saradnju i sa novobeogradskom Školom boćanja „Naša krila“, gde bi i njihove mlade igrače priključili našem prvom timu, odn,. crpili bi snagu za naredne sezone. Sve ovo bi stvorilo realne mogućnosti da u 2016. godini u zvanična takmičenja prijavimo Novi Neograd 2. Sve ovo radimo s ciljem da ne pravimo samo tim za jednu godinu, već za duže vreme. Jedan od prioritetnih zadataka nam je i „ proboj“ u pisanim i elektrionskim medijima.

   Dok su neki klubovi idu u korak s vremenom, drugi su na ivici egzistencije. Po svemu sudeći, 2016. godina doneće preraspodelu mesta u boćarskom sportu.

 

 

Novi Beograd u 2015. godini

Miloš Milaković, veliko pojačanje


Sledeća vest
Derbi kraj Tise