XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Planinci kreću iz Ribarske banje

Prva trka Lige Srbije u planinskom biciklizmu održaće se u nedelju 25. aprila na stazi u Ribarskoj banji i voziće se u spomen na  kralja Petra Prvog Karađorđevića, a organizatori su Specijalna bolnica u Ribarskoj banji, klub Bela stena iz Kruševca i BS Srbije.
Krug je veoma atraktivan i zahtevan, sa dosta uspona dugačak 4,3 kilometra. Elita i vozači do 23 godine voziće osam krugova, juniori šest, mastersi pet, žene i kadeti četiri i poletarci dva kruga.  Hobi sport klasa voziće pet krugova.  Start vozača u hobi klasi, kadeta i poletaraca je u 11 časova, ostali počinju nadmetanje za prve bodove u Ligi Srbije u planinskom biciklizmu od 13 časova.

Prošle godine u eliti pobedio je Bojan Đurđić koji će titulu braniti u majici kragujevačkog Radničkog, ispred Ivana Tomića iz beogradskog Progresiva i Borisa Popovića iz novosadskog Ris sajklinga. Najbolji bozač do 23 godine bio je Oliver Štrbac iz Fanatika, a najuspešnija dama Selena Duškić iz kraljevačkog Metalca. Junior Crvene zvezde Aleksa Marić počeo je sezonu pobedom u Ribarskoj banji, dok je kadet Milanko Usiljanin iz kraljevačkog Bauntija osvojio prvo mesto u svojoj kategoriji. Najbolja poletarac lane bio je Nemanja Gavrilović iz Iks te time iz Leskovca.