XS
SM
MD
LG

Ženski fudbal - Irena i Tamara tipuju Prvu ligu

Novoformirani ženski fudbalski klub Sloga 036 na debiju pred svojim navijačima naišao je na protivnika za respekt. Jerina iz Smedereva nanela je poraz mladoj ekipi iz grada na Ibru. Veliki broj prisutnih gledalaca bio je zadovoljan igrom devojaka koje pre toga nisu imale nijedan zajednički trening. Bilo je u sastavu devojaka koje se poduže bave fudbalom ali i onih kojima je ovo bilo vatreno krštenje. Irena Đorđević i Tamara Ćosović (18) spadaju u red onih igračica za koje se može reći da su iskusne i da od će od njih mnogo toga zavisiti u igri Sloge.

Uzdanice, Irena i Tamara

- Dosta dugo igram fudbal koji volim najviše na svetu - kaže Irena, vezni igrač koja je i kapiten tima. Na terenu sam već deset godina. Početak je bio u mom mestu Vraneši na sredokraći puta Kraljevo - Vrnjačka Banja a zatim me je put vodio u Mašinac iz Niša čiji sam član bila punih pet sezona. Bilo je to lepo iskustvo stečeno u prvoligaškom društvu. Zatim sam nosila dres Napretka iz Kruševca a uporedo sam dve godine nastupala za mladu reprezentaciju Srbije.

Tamara je igrač čiji je zadatak, takođe, da poveže sve konce u prvoj utakmici igrala je na mestu štopera, i ona ima poduži fudbalski staž.

- Od malih nogu se družim sa loptom a tu ljubav preneo je moj otac koji je u to vreme bio aktivan igrač - počela je priču Tamara. Igrala sam uglavnom na školskim turnirima gde sam predvodila svoju ekipu. Bila sam član Poleta iz obližnje Ratine. Bila sam jedina devojčica u ekipi i bilo je teško dokazati se u pravom svetlu. No, nikada se nisam predavala i čekala sam uporno svoju pravu priliku da zaigram.

Sada su sve misli i želje vezane za Slogu 036. Neslavan start ih nije mnogo iznenadio. Život ide dalje.

- Mi smo u principu zadovoljni startom u prvenstvu. Naš plan je da, ako je to moguće, odmah u ovoj sezoni pojurimo prvo mesto. Ako ne uspemo u toj nameri sledeće sezone ćemo se sigurno vinuti u Prvu ligu - optimista je Irena.

Sa treninga u Jarčujku foto: Stole


Slično razmišlja i Tamara

- Izgubili smo bitku ali ne i rat - tvrdi Tamara. Još uvek se dobro nismo upoznale i uverena sam da će se to vremenom ispraviti. Imamo potencijal, kvalitet je tu i daljem toku prvenstva ga samo treba i iskazati na terenu.

U drugom kolu u nedelju u 16 časova Sloga dočekuje imenjaka iz Požege. Meč se igra na terenu FK Hajduk u Jarčujku.

ŽELjA REPREZENTACIJA

Obe ove devojke pored želje da Sloga ostvari što bolji plasman u ovoj sezoni, imaju i svoje snove koji bi mogli biti lako ostvareni. A to je:

- Svakako da je san svakog sportiste da jednog dana bude u reprezentaciji. A to je i naš cilj kojim težimo - kažu uglas Irena i Tamara.


Jerina 3 : 0 Una Fortuna 04
Šabac 3 : 0 Bukovička Banja
Slatke Male 3 : 0 Radnički 2013
Sloga 036 1 : 0 Karađorđe
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Požega 16 16 0 0 48
2 Radnički 2013 16 11 0 5 33
3 Karađorđe 16 10 0 6 30
4 Sloga 036 16 10 0 6 30
5 Slatke Male 16 8 0 8 24
6 Jerina (-1) 16 7 2 7 22
7 Šabac 16 4 2 10 14
8 Una Fortuna 04 (-3) 16 3 2 11 8
9 Bukovička Banja 16 0 0 16 0