XS
SM
MD
LG

Piroćanci i dalje promašuju, dokle!?

…Tri  godine zaredom pirotski Radnički nastoji i ne uspreva da stigne do Prve lige. Ovaj četvrti pokušaj krennuo je dobro, ali su se "beli" spotakli već u drugom pokušaju. Ako su nekada krivi bili neki drugi, ovoga puta u Prahovu Radnički je sam sebe pobedio. S obzirom na, napred reečeno, o ciljevima i plasmanu, ovakvih utakmica trebalo bi da bude što manje, ili da ih nema. Verujemo da su toga svesni svi u Klubu i da će se potruditi da na jedini mogući način, a to je da kroz fudbalsku igru uivek budu, makar za gol bolji od rivala.
Borba se nastavlja. Radnički danas ima rivala koji u Pirotu uvek ima "neku svoju boju" i igra veoma diobro. Kako će Radnički danas, posle Prahova uspeti da pokaže da je ono tamo bila slučajnost, a ne problem, to ćemo u narednih 90 minuta da vidimo. Vreme jeste nehumano i ko odredjuje da su ljudski organizmi muče na ovakav način, neka mu je! Zar nije moglo u 17 h !?

 

Ovako smo napisali uvod pre utakmice, verujući da će se nešto zaista promeniti. To NEŠTO, naravno, jeste efikasnost. No o tome ćemo na kraju. Evo kako je tekla ova neobična, još jedna neobična utakmica.

Počelo je otvorenom igrom što je iznenadilo domaće. Iako su "beli" imali terensku prednost, gosti su kontranapadima ugrožavali Perića i za 8 minuta izveli dva kornera. Najbolju priliku imao je Denis Ristov, ali je sa 14. metara šutirao kraj gola. 12. minut ravnopravno i bez golova!!!

 

13. minut Dimitrijević šutira iskosa sa 10. metara, Perić dobro postavljen. A potom sledi serija napada Radičkog i već poznati promašaji. 20. minut Ristov ponovo sa 14. metara kraj gola. 20. Salihović je ima dve akcije u jednom minutu. Prvo je loše zahvatio loptu, a imao je levo Mančića, a potom je njegovu upućenu loptu štoper zaustavio na gol linijj!!!
22. minut vrhunac promašaja!! Sa desne strane je u peterac uputio Tanasković, M. Mančić sam pred golom i umesto da gurne loptu u mrežu, okliznuo se i PROMAŠIO!!!! 27. minut , napadi domacih, gola nema pa nema. Despotovcani borbeni, hrabri, dobri u organizaciji igre.Dobar fudbal BEZ GOLOVA . Oko 400 gledalaca nisu odusevljeni!

 

 

42 . minut period mirnije igre oba tima. Pretoplo je. Domaci ,,drze,,loptu cekaju priliku koje nema. Gosti, agresivni, dobri u tranziciji, ali sreća po Piroćance koji promašuju!! 44. Minut kasni da šutira mladi Spasić. 45. Minut ponovo odlicni Tanasković centrira i ponovo M. Mančić sa 5. metara šutira u stativu. 45. Kraj prvog dela bez golova. Odlično sudjenje. Pošteno!!!

 

50. minut neprijatno iznenadjenje. Vasiljković je izveo slobodan udarac, Perić je krenuo da lagano uhvati loptu , PROSLA MU JE KROZ RUKE i završila u mreži. Periću je, doduse, zasmetalo sunce. Poklon gol.
50. minut Goool Vasiljković 0:1

55. minut dve izmene. Jedna je iznenadila odlicnog mladog stopera Darka Vasića zamenio je iskusni Nikolić, a umesto Spasića usao je Kuštrimović. Pocetkom drugog dela B. Mančića zamenio je N. Petrov. 60. minut igra na jedan gol bez sansi, a gosti preko brzog Velickovica opasno deluju u kontranapadima. Vec 6 kornera. Nema izmena Sloga vodi sa 1:0.

 

E sad je Čampar postao junak meca. 75. Salihovic glavom sa 5. metara Čampar brani. 76. Davor Petrov pogadja stativu. 77. Ristov,,bomba,, u levi ugao, Čampar izbacuje u deveti korner. Nece! Ili ne samo to?!

I dalje Čampar nesavladiv. 81. Udarac Petrova iz daljine Čampar brani. 83. minut Ristov sa 13. metara u prvi ugao, Čampar brani. 84. Ristov sutira Čampar izbacuje u DESETI korner. Nece! Da li je ovde sve gotovo. Ipak nije, Ristov je konacno dobio duel sa Čamparom. Sl.udarac lopta zavrsava u levom gornjem uglu. Nije moglo da se brani.
88. minut Goool Denis Ristov 1:1 94.minut kraj utakmice, ostalo je 1-1

 

Eto kako je bilo danas na Stadionu kraj Nišave. Osim visoke temperature, sve ostalo bilo je po svim zahtevima fudbalske igre. Teren izuzetno pripremljen. Na tribinama oko 5oo ljudi, Vašar je u Pirotu, korektna igra oba tima, sudjenje kakvo se poželeti može. Taj Nedeljković izrasta u suduju budućnosti. Pošteno sudi!

I šta sada?  Kada smo na početku prizivali golove i ozbiljniju nastup kandidata  za Prvu ligu , verovali smo da će oni iskusniji, koji još uvek misle i žele da mogu, da će baš oni pokazati primer i demantovani sve nas skeptike da više mogu od onoga što ne pružaju. Medjutim, nije bilo tako! Da li dolazi vreme da Vasić, Spasić, Davidović,Todorović, Djurić, Kuštrimović, oba Petrova, Krstić, pa i oterani Lazar Manić, budu predvodnici jednog novog, hrabrog, borbenog, energičnog talasa. Radničkom je neophodna infuzija!

Radnički  više nije onaj tim sa kreatorom Bojanom Stamenkovićem i vihornim Dimitrovom i Momićem, Radnički je postao ekipa koja ,,sama sebe zapliće,, u završnici u kojoj nekadašnji golgeter lutajući levo desno, poslednjim atomima svojih mogućnosti, više smeta nego što pomaže. Čovek hoće, da, ali šta sve mi hoćemo u životu. Ja bih recimo na BBC, ali, tanak sam s engleskim!

Radnički – Sloga Despotovac 1:1(0:0)

Radnički   Perić 5, Tanasković 8, Vasić 7 (Milos Nikolic), Marković 7, B. Mančić5 (N. Petrov 6), D. Petrov 6, Ristov 7, Salihović 6 , M. Mančić 5, Spasić 5 Kustrimovic5), Ilić 6. Rezerve: Djordjevic, Kustrimović, Nikolić, N. Petrov, Todorović, Krstić i Djurić. Igrac utakmice: Čampar  Sloga Despotovac.


Temnić 1924 1 : 0 Timočanin
Radan 1 : 1 Jedinstvo (B)
Ozren 1 : 1 Moravac Orion
Radnički (S) 4 : 3 OFK Bor
Timok 0 : 2 Sinđelić
Radnički (P) 1 : 1 Sloga (D)
Tabane 1970 1 : 1 Dunav
Car Konstantin 1 : 0 Trstenik PPT
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (S) 3 2 1 0 7
2 Dunav 3 2 1 0 7
3 Temnić 1924 3 2 1 0 7
4 Ozren 3 1 2 0 5
5 Car Konstantin 3 1 2 0 5
6 Moravac Orion 3 1 2 0 5
7 Radan 3 1 1 1 4
8 Radnički (P) 3 1 1 1 4
9 Jedinstvo (B) 3 1 1 1 4
10 Sinđelić 3 1 1 1 4
11 Trstenik PPT 3 1 0 2 3
12 Tabane 1970 3 0 2 1 2
13 Sloga (D) 3 0 2 1 2
14 Timočanin 3 0 1 2 1
15 Timok 3 0 1 2 1
16 OFK Bor 3 0 1 2 1