XS
SM
MD
LG

Juniorke složno na dva fronta

Juniorke Srbije pod dirigentskom palicom selektorke Marijane Boričić, pripremaju se u Vrnjačkoj Banji za dve veoma važne odbojkaške smotre.

- Primarno takmičenje za juniorsku selekciju je Svetsko prvenstvo koje se održava u Portoriku od 11. do 19. septembra. Pre izlaska na svetsku scenu imaćemo i Balkanski šampionat koji je kod nas u Subotici krajem avgusta tako da će nam to biti na neki način probne utakmice pred odlazak u Srednju Ameriku.

Koliko je igračica na pripremama u Vrnjačkoj Banji?

- Trenutno je tu 14 igračica i mi računamo da nam se priključe još dve odbojkašice koje su sa kadetskom reprezentacijom otputovale u na svetsko prvenstvo. Tada ćemo biti kompletne i moći ćemo da sprovodimo u delo kompletan plan rada koji je zacrtan pred ova dva prvenstva.

Hoće li uskoro biti i prvih trening utakmica?

- Još uvek je rano za tako nešto. Naime, ovo je tek prva faza priprema jer su devojke tek završile nastupe u svojim klubovima u prvenstvenoj sezoni. Imale su u junu mesecu dvadeset dana pauze tako da smo mi ovde počeli 20. jula i tek je treća nedelja treninga. Očekujemo da odigramo trening utakmice pre svih sa Rusijom. Biće to u Subotici po povratku iz Vrnjačke Banje. Biće to i generalna proba pred balkansko prvensvo koje se održava u ovom gradu..

Do kada ostajete u Vrnjačkoj Banji?

- Ostajemo do 15. avgusta. Ja sam prvi put ovde i uslovi su zaista fenomenalni. Do sada nigde nismo imali takav tretman, počev od uslova za trening, smeštaj. Sve je na najvišem nivou. Što najvažnije je blizina hale gde treniramo i termini koji su baš po našoj želji.

Juniorke treniraju u isto vreme sa seniorkama. To je svakako za njih i doživljaj i obaveza.

- Naravno, to je još jedan novi momenat jer je to mogućnost razmene iskustva među nama trenerima ali i dodatni motiv za mlade igračice. Druže se sa senkiorkama i to je jedno novo iskustvo koje se ovom prilikom pokazalo kao veoma korisno i da ga treba i dalje praktikovati koliko je to moguće.

 

RASPORED, DRUGA GRUPA

Juniorke Srbije, aktuelne šampionke Evrope učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Portoriku od 11. do 19. septembra. Igraće se u Kaguasu, Humakau, Hunkosu i Maunabu. Srbije je u drugoj grupi sa Kinom, Peruom i Meksikom.

NEDOSTAJE STATISTIČAR

Selektor Marijana Boričić, Milan Gršić, pomoćni trener, Goran Blagojević, fizioterapeut, Vanja Banković je kondicioni trener i kod seniorki, nedostaje nam jedino statističar Đorđe Nahod koji je uvek bio uz nas ali zbog klubskih obaveza sada nije sa nama.

SARA LOZO: PRIJA NAM RAD

I DRUŽENjE SA SENIORKAMA

Sara Lozo nije krila oduševljenje svim onim što su ona i njene drugarice iz juniorskog pogona ovih dana doživljavale u Vrnjačkoj Banji. Ističe da su svi prema njima ljubazni i na svakom koraku nailaze na veliko poštovanje bilo da je reč o hotelu, hali sportova ili o vrnjačkoj promenadi koja je ovih letnjih dana krcata velikog broja gostiju.

- Ovo nije moj prvi boravak u Vrnjačkoj Banji. Prvi put sam bila sa klubom na polufinalni turnir Srbije. Bili smo baš u ovoj hali sportova gde već nekoliko dana treniramo. Što se tiče uslova, svi smo prezadovoljni. I to nam je do sada najbolje što smo smo do sada imale na predhodnim pripremama.

Jesi li optimista pred takmičenja koja slede.

- Naravno da jesam. I atmosfera u našem taboru je veoma pozitivna. Mi smo zajedno tek dvaesetak dana, dobro radimo i očekujem da uskoro budemo u pravoj formu. najpre na Balkanskom prvenstvu u Subotici a onda i na svetskom prvenstvu u dalekom Potoriku.

Ovde ste na treningu sa seniorkama. Sa njima, reklo bi se, radite rame uz rame.

- To je nešto zaista fenomenalno. Velika je sreća da ste u takvom društvu sa devojkama i tzrenerima koji mnogo znače za naš odbojkašpki sport. Sa njima se družimo i kada nije radna atmosfera. Ma, šta da vam kažem, uživamo u radu ali i lepom druženju - rekla je Sara Lozo jedna od uzdanica juniorskog pogona reprezentacije Srbije.

 

SASTAV JUNIORSKE REPREZENTACIJE

Tehničari: Jelena Vignjević (Tent Obrenovac), Aleksandra Ćirović (Vuzura). Korektori: Sara Lozo (Vizura), Božica Marković (Beograd). Libera: Milena Dimić (Vizura), Aleksandra Tadić (Iton Srem Sr. Mitrivica). Primači: Bojana Milenković (Cr. zvezda), Katarina Marinković (Radnički BG), Marija Vujnović (Jedinstvo (St. Pazova), Milica Ćeranić (Tent), Milica Stijepić (Crvena zvezda). Blokeri: Maja Aleksić (Vizura), Sara Vukićević (Tent), Olga Jejić (Cr. zvezda), Uskoro će se priključiti primač Katarina Lazović i bloker Jovana Kocić (obe iz Vizure) koje su trenutno sa kadetskom reprezentacijom na Svetskom prvenstvu

 

Selektor Marijana Boričić i korektor Sara Lozo

Juniorke na pauzi foto: Stole