XS
SM
MD
LG

Najbolje odbojkašice Srbije u Vrnjačkoj Banji

Reprezentativke Srbije neumorno pripreme obavljaju u Vrnjačkoj Banji, oazi mira i potpunog spokojstva. Posle Gran prija i napornog puta oko sveta usledilo je malo opuštanje i zatišje pred buru koje se zove Svetski kup koji se od 22. avgusta do 6. septembra igra u Japanu. Na čelu parade je selektor Zoran Terzić koji je na čelu ekipe bio u poslednje dve trećine Gran prija. Posle Bangkoka i Kaliningradu i Študgartu.

- Mislim da su imale dovoljno vremena i da se odmore jer smo i Grand pri učinili da bude što manje naporan za igračice. Upravo zbog toga smo i menjali ekiupun od turnira do turnira na što svežije dočekaju ove pripreme za takvo takmičenje jer su naredna dva takmičenja koja su nam važnija od Gran prija.

Ovde u Banji predhodnica su bili pioniri, pionirke i juniori. Svi su bili puni hlave kada je borava u pitanju.

- Uslovi u Vrnjačkoj Banji su zaista izvanredni i što se tičer smeštaja i svih propratnih detalja u tom delu i naravo što se tiče hale. S toga se nadam da ćemo u narednom periodu napraviti dobar posao i jednu dobru mini fazu priprema za naredna dva takmičenja.

U Svetskom kupu potrebno je da se ostvari plasman u pre dve ekipe. Možemo li to i da ostvatrimo?

- Dobro, to bi se možda u ovoj situaciji moglo reći da bi bio neuspeh da takav plasnman ne ostvarimo. Tamo će biti ekipe koje su zaista i po rejtingu i po trenutnom kvalitetu možda i ispred nas. Toga treba biti svestan. Pre svega tu mislim na Ameriku i Kinu i dnekle Rusiju i Japan. Tako da će biti veoma teško da budemo među prve dve ekipe koje će se posle ovog prvog kruga u Japanu plasirati na olimpijske igre u Brazilu. To je gledano s jedne strane. No, mi ćemo učiniti sve da budemo u samom vrhu jer Svetski kup je svecifično nadmetanje gde je svejedno da li ste treći, sedmi ili deseti. Mnogo će zavisiti i od samog odvijanja takmičenja pa će i sastav ekipe biti tako određen.

U Japanu će biti poduži turnir i to je i dobra prilika da ekipa posle toga, bez obzira na konačan plasman, bude u top formi za Evropsko prvenstvo koje je ѕa nas takođe veoma značajno.

- Jeste, ali opet kažem za top formu nam je trebao drugačiji način rada u ovoj godini. Međutim, drugačije se nije moglo. Mi smo imali četiri takmičenja koja su bila veoma značajna. Jedno iza drugog i nije bilo vremena za tako nešto. Ali opet kažem Svetski kup je izuzetno težak, igra se jedanaest utakmica za dve nedelje. To je mnogo teško odraditi s jedne strane a sa druge biće to utakmice sa najboljim svetskim ekipama i to je veoma bitno za prvenstvo Starog kongtinenta.

Kakav je zdrastveni bilten?

- Hvala bogu dobar. Nema problema osim sitnih a o supovrede koje su hronkična stanja ali ništa to nije strašno jer su devojke jake i hrabre rekao je na kraju Zoran Terzić, selektor ženske reprezentacije Srbije.

 

Selektor Zoran Terzić i odbojkašice u hali "Vlade Divac"

Složno na Svetski kup foto: Stole