XS
SM
MD
LG

PFL Sombor- Pregled jeseni 2014 : Čonopljanci trasirali Bačku Ligu, riđičani neočekivano poslednji

Odigravanjem poslednjeg, petnaestog kola, završen je jesenji deo prvenstva Područne Lige, i sledi pauza od četiri meseca, kada će se nastaviti takmičenje klubova, i borba za naslov najboljeg  u Somborskoj Ligi. Posle letošnje reorganizacije takmičenja, sastav ove Lige je od jesenas bio nešto drukčiji, jer se pet klubova iz prošlog prvenstva preselilo u novi,  viši rang takmičenja (Bačku Ligu), a isti broj klubova je došao iz Međuopštinske Lige. Sa velikom pažnjom iščekivalo se takmičenje sa novim sastavom Lige, i prvih 120 utakmica, odigranih od sredine avgusta pa sve do sredine novembra, privlačilo je pažnju ljubitelja fudbala u ove četiri opštine Zapadno-bačkog okruga. Sada, na kraju jesenjeg dela, interesantno je primetiti  da je kod žrebanja i izvlačenja takmičarskih brojeva, prvi par bio Graničar (R) i Sloga, s tim što su riđičani izvukli startni broj jedan, a čonopljanci broj 16. Posle prve runde takmičenja, stanje na tabeli je obrnuto, čonopljanci su prvi, i imaju poziciju broj jedan, a riđičani su poslednji i prezimiće na poziciji broj 16.

Inače, samo takmičenje je proteklo uglavnom regularno, nije bilo prekida, i sem jednog meča, koji nije odigran jer gosti nisu doputovali  (Kula u Kruščić u 15 kolu),pa će biti registrovan službenim rezultatom, svi ostali rezultati su postignuti na terenu.

FK SLOGA Čonoplja

Fudbaleri čonopljanske SLOGE ove su jeseni bili najuspešniji, i njima je pripao naslov jesenjeg prvaka Lige. Trinaest mečeva su rešili u svoju korist, a samo su dva puta poraženi (u Karavukovu od Poleta 0:1 i u Bačkom Brestovcu od BSK-a 1:2). Imaju 39 bodova i gol razliku 39:9. Uspeh ekipe Sloge temelji se na radu i organizaciji kluba, i rešenosti uprave i novog sponzora, firme“ Tepavac“, da Čonoplja odigra  najbolje što može i plasira se u Bačku Ligu. Pola posla je već urađeno, a trener Zoran Magdenovski , koji je podneo ostavku pred utakmicu poslednjeg kola u Bačkom Brestovcu, imao je ove jeseni dobar tim, i sa takvim igračima , kao što su Vidović, Tubić, Rajčanji, Purić, Kozlina, Ninković, Hoscieslavski i ostali, to se i moglo očekivati.Uprava i sponzor su učinili, da se i uslovi za igru i ambijent podignu na viši nivo, pa je uz nekoliko novina na tribinama (pokrivene, i obnovljena sedišta)i uređenje svlačionica, privuklo je znatan broj gledalaca, a navijačka grupa „K.O.Š.M.A. R.“ bila je uz svoje plavo-bele.

Drugu poziciju na tabeli zauzeli su fudbaleri žuto-crnih iz Karavukova, a POLET  je osvojio devet bodova manje od lidera, i u međusobnom susretu u Karavukovu je bio bolji (1:0). Od pet poraza, izabranici trenera Zdenka Kiselje, dva su doživeli pred svojim navijačima , a njihovi fudbaleri su najefikasnija ekipa lige, jer su dali 44 gola protivničkim golmanima. Kad smo već kod trenera, za njega kažu da ima kratak „fitilj“, i da je u stanju da u trenucima kada ekipi ne ide onako kako on želi, napusti borilište i ode kući.

Detalj sa utakmice Hajduk Stapar - Polet Karavukovo 3-2

Najprijatnije iznenađenje jeseni je ekipa novajlije, TEREKVEŠ iz Svilojeva, koja je na trećem mestu sa 30 osvojenih bodova. Četa trernera Ilije Orlovića zabeležila je 8 pobeda, šest nerešenih, i sa samo jednim porazom (Sloga). Interesantno je da su od šest remija, pet puta igrali 1:1 i jednom 2:2.

Treći klub koji ima 30 bodova je bukovački OMLADINAC, a jesen je završio sa 9 pobeda, 3 poraza i tri remija. Izabranici trenera Slaviše Mijatovića, igrali su ove jeseni dobro, i u nastavku prvenstva će igrati jednu od glavnih uloga , a po rasporedu će na proleće imati utakmicu više na gostujućim terenima.

Brestovački BSK  je peti i zaostaje bod za trojkom , a deset za vodećom Slogom ,koju su u zadnjem kolu pobedili pred svojim navijačima (2:1)Među kiksevima jeseni je poraz koji su brestovčani doživeli od Omladinca sa Bukovca pred svojim navijačima.

Šesta na tabeli je ekipa MLADOSTI iz Kruščića sa 22 osvojena boda . Sedam utakmica su rešili u svoju korist, a isto toliko puta su i poraženi, i jednom su odigrali nerešeno. Tokom ove jeseni , jedan su meč više odigrali na gostovanjima, pa u proleće mogu očekivati bolji rezultat.

Fudbaleri staparskog HAJDUKA nisu ove jeseni igrali na visini prošlogodišnjih igara, i sa 6 pobeda, tri nerešena rezultata i šest poraza , zauzeli su sedmo mesto sa 21 bodom. Među značajnijim pobedama je i ona iz poslednjeg kola, kada su pred svojim navijačima, iz preokreta došli do pobede nad Poletom iz Karavukova.Trener Veljko Đurđev ima dobar tim , ali se žai da je ove jeseni  odziv na treninge bio slab.

Sudijska trojka izvodi fudbalere Hajduka i Poleta u XV kolu u Staparu

Ekipa od koje se više očekivalo ove jeseni , jer su se u njihove redove vratili fudbaleri koji su igrali u drugim klubovima, je STANIŠIĆ, koji ima 21 bod,iz sedam pobeda i 8 poraza. Jedini poraz pred svojim navijačima u „Jamurači“ stanišićki plavo-beli su doživeli od komšija iz Riđice (1:2)u zadnjem kolu.

Ekipa koja je igrala po sistemu mlako, toplo, hladno, je gakovački GRANIČAR, i nalazi se na devetom mestu sa 20 bodova. Gakovčani su po pet puta odigrali nerešeno, pobedili i  isto toliko puta poraženi, a najveći poraz su doživeli pred svojim navijačima, kada ih je u Gakovu porazila vodeća Sloga sa 1:6.

KULA na desetom mestu ima 18 bodova, i reklo bi se da je u sigurnoj zoni,a ove jeseni nije blistala na domaćem terenu (3pobede, 2 remija i 3 poraza). Tokom prvensta ekipa je imala kadrovskih problema, a poslednji jesenji meč nije igrala, jer nije ni otputovala u Kruščić.

Novajlija RUSIN iz Ruskog Krstura ima 16 bodova, sa 5 pobeda, jednim remijem i 9 poraza ove jeseni, ima polovičan rezultat, a najteži period prvenstva imali su od 6 do 10 kola , kada su na svim tim utakmicama pognute glave silazili sa terena.

FK RUSIN - Ruski Krstur

Još jedan novajlija je ove jeseni igrao u promenljivoj formi. LIPAR  je polusezonu završio na 12 mestu sa 15 bodova. Pet puta su pobedili svoje protivnike, jednom su igrali nerešeno, a 9 puta su poraženi. Seriju loših rezultata napravili su u periodu od 10-14 kola.

OMLADINAC iz Deronja predvodi grupu ekipa koje se smatraju ugroženom, i sa 14 bodova iz 15 kola nema mirnog sna preko zimske pauze. Seriju loših rezultata deronjčani su ostvarili od 11-15 kola, kada su primili 10 , a dali jedan gol.

Kljajićevački KORDUN ima isti broj bodova i isti skor pobeda, remija i poraza kao i Omladinac, a loše rezultate je ostvario u periodu od 2-7 kola. Fudbaleri Korduna su doživeli i jedan od najtežih poraza jeseni,  1:7 u Ruskom Krsturu od Rusina.

Radovali su se fudbaleri i navijači DUNAVA iz Bačkog Monoštora , kada se Borac iz Bačkog Gračaca plasirao u Bačku Ligu jer je neko odustao za to mesto,pa su monoštorci „upali „ u Područje. Sigurno se nisu nadali ovom plasmanu na kraju jeseni u novom društvu, a još manje su očekivali rezultate koji su postignuti za 15 kola. Loš početak sezone (tri poraza), a zatim nova loša serija od 9-13 kola. Među svim  porazima su i dva pred svojim navijačima. Treneru Goranu Terziću predstoje teške muke da sa raspoloživim igračkim kadrom proleće učini vedrijim za ekipu Dunava.

 

Neočekivano poslednja ekipa ove jeseni na tabeli je GRANIČAR iz Riđice. Devet bodova je isuviše mala zaliha graničara, a loš početak prvenstva ( prvi bod u VI kolu sa imenjakom iz Gakova 1:1)i nepovoljan raspored na proleće, stavlja riđičke fudbalere na muke u narednih petnaest kola prvenstva. Poslednja pobeda nad komšijama iz Stanišića (1:2) daje malu nadu da će se četa trenera Seovića konsdolidovati  i da će proleće 2015 obeležiti sa više dobrih rezultata i pobeda ,značajnih za opstanak u ovom društvu

Gol Branka Vidovića na utakmici Sloga - Kordun


30 .kolo PFL Sombor
Sloga 5 : 2 BSK
Omladinac (D) 3 : 1 Lipar
Graničar (G) 3 : 2 Kordun
Polet (K) 5 : 2 Hajduk
Kula 5 : 2 Mladost
Rusin 1 : 0 Dunav
Omladinac (B) 2 : 0 Terekveš
Graničar (R) 0 : 3 Stanišić
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 30 24 3 3 75
2 Omladinac (B) 30 18 4 8 58
3 Polet (K) 30 16 3 11 51
4 Terekveš 30 13 9 8 48
5 Rusin 30 14 3 13 45
6 Lipar 30 12 7 11 43
7 Hajduk 30 11 6 13 39
8 Graničar (G) 30 10 9 11 39
9 Stanišić 30 12 3 15 39
10 Kordun 30 11 6 13 39
11 Mladost 30 11 6 13 39
12 Omladinac (D) 30 10 8 12 38
13 BSK 30 12 2 16 38
14 Kula (-2) 30 11 5 14 36
15 Dunav 30 11 3 16 36
16 Graničar (R) 30 4 3 23 15