XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Teška etapa istumbala plasman na "Tur aveniru"

Teška, šesta etapa „Tur avenira“ („Trke nada“) u Francuskoj istumbala je generalni plasman i pomerila srpskog reprezentativca 20 - godišnjeg Gabora Kasu (Spartak, Subtica) sa 15. na 25. mesto u generalnom poretku.
U etapi sa čak pet brdskih ciljeva dugačkoj 146 kilometra pobedio je član ruske reprezentacije Timofej Kritskij u vremenu 3:33,54 časova. Odsprintao je na cilju Romena Sikara (Francuska „A“) dok je treće mesto sa 22 sekunde zaostatka pripalo Teju van Gaderenu (SAD).
Kasa, koji vozi u internacionalnom mešovitom timu „Biciklistički centar UCI“, sastavljenom od stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) koji su već nekoliko meseci u kampu UCI u Eglu kraj Lozane, završio je na 29. mestu sa 2,12 minuta slabijim vremenom.
Žutu majicu od zemljaka Berara (Francuska „B“) preuzeo je Sikar sa vremenom 22:41,59 časova, Timofej Kritskij (Rusija) je drugi sa 1,43 minuta a Tej van Gaderen (SAD) je treći sa 1,58 minuta zaostatka. Kasa je 25. u konkurenciji 99 biciklista sa 3,50 minuta slabijim vremenom.  Ekipno, vođstvo je od „B“ selekcije preuzela „A“ selekcija Francuske, Kasin miks tim je i dalje odličan četvrti. Trka ukupno ima devet etapa, boduje se za Kup nacija za vozače do 23 godine i završava se 13. septembra.