XS
SM
MD
LG

Radnički ubedljiv na startu

Ekipa Radničkog ovog vikenda ugostila je tim Hajdučicu iz Hajdučice. Posle sjajnih partija u pripremnom periodu ekipa izabranika trenera Miljković Saše odigrala je dobro  prvi pravi izazov protiv novajlije iz Druge južnobanatske lige ''Istok''. Da su u sjajnoj formi pokazali su i ovog puta, posle pripremnih utakmica bez poraza, pobeda protiv Opovačkog Omladinca u kupu usledila je i sjajna utakmica na startu sezone.

Tim Radničkog bolje je ušao u meč sjajno kondicionalno pripremljen. Ekipa nešto slična prošlogodišnjoj samo što se tiče spoja mladosti i iskustva, igrački kadar može se reći totalno promenjen. Dosta mladih igrača došli su iz Fk Palilulac i vidi se kako se razumeju na terenu.  Dobra razmena pasova, dobra igra u svim linijama tima i pre svega ekipa deluje kao mehanizam koji sjajno funkcioniše. Ruku na srce bilo je par kikseva međutim siguran na golu je bio golman, takođe novajlija, Trbojević Dragan koji je jedan od glavnih zaslužnih što je mreža baranđanske ekipe ostala netaknuta. Igrao se otvoren fudbal od samog početka. Činjenica je kako je ekipa iz Barande bila dosta agresivnija i više je držala loptu u svom posedu.

Opsada gola protivnika isplatila se u 27. minutu kada je posle sjajnog prodora po desnoj strani i pokušaja centaršuta lopta pogodila u ruku jednog odbrandbenog igrača Fk Hajdučice. Siguran sa bele tačke bio je Mačužić Miloš koji je doneo svojoj novoj ekipi pogodak. Posle ovog gola ekipa Radničkog je igrala još agresivnije. Pokušavali su sa svih strana dok su igrači gostiju pokušavali s vremena na vreme da ugrozi gol Radničkog. To im je umalo uspelo posle greške igrača Radničkog na sredini terena, međutim isprečila im se prečka. Na odmor se otišlo pri rezultatu 1:0.

U nastaku meča igralo se u gotovo istom tempu i istom scenariju. Ekipa Radičkog kombinacijama i akcijama u pokušajima da ugrozi gol gostiju, dok gosti pokušavaju iz kontranapada da poravnaju rezultat. Vredno pomena je i to što posle gola prednosti tim iz Barande  je nastavio da ''grize'' za još, nije se povukao i branio minimalnu prednost. I ako agresivni igrači Radničkog nisu imali puno prilika da ugroze gol gostiju iz Hajdučice. Međutim posle gužve u kaznenom prostoru najbolje se snašao Nenad Rošulj koji je savladao golmana Hajdučice i povećao rezultat na 2: 0. Posle ovog gola koji je stigao u 66. Minutu meča videlo se fizička spremnost igrača Radničkog. Mladi igrači iz Palilulca kao da nisu odigrali celo poluvreme furioznim tempom. I dalje sjajne kombinacije i pokrivanje sjajno protivničkih igrača. Nisu dozvoljavali da se igrači Hajdučice razigraju držeći sve konce u svojim rukama. Imali su u par navrata gosti loptu u svojim nogama ispred gola Radničkog, međutim nisu se najbolje snalazili u samoj završnici.

Još jedan pogodak kao dokaz dobre igre Radničkog došao je u 75. minutu kada je posle centaršuta najviši u skoku bio Damjan Vidić. Radnički sa ogromnom prednošću na petnest minuta pred kraj meča digao je nogu sa gasa i usporio tempo utakmice. Nije više bilo potrebe da se igrači dodatno umaraju i možda čak i povrede u već dobijenoj bitci. Pametnom igrom čuvanja lopte u svom posedu igrači Radničkog priveli su utakmicu kraju.

Ako se po jutru dan poznaje i posle prve prvenstvene  utakmice i rezultata od 3: 0 koji je svrstao tim Radničkog na prvo mesto PFL Pančevo, fudbal u Barandi čeka svetla budućnost.

Akteri ove pobede bili su: Trbojević Dragan, Dodić Milan, Radojev Vladimir( Šušnjar Aleksandar od 46. minut), Vučetić Nemanja, Vidić Damjan, Svilarević Nikola, Rošulj Nenad (Simić Nenad od 75. minuta), Hristov Marko(Šušnjar Dragomir od 54. minuta), Mačužić Miloš, Dobrić Dušan, Cukić Branislav.


1 .kolo PFL Pančevo
Sloga (BNS) 4 : 2 Jugoslavija
Polet 3 : 3 BAK
Omladinac (D) 0 : 1 Vojvodina
Mladost (V) 2 : 1 Vulturul
Slavija 4 : 2 Jedinstvo Stević
Budućnost (A) 0 : 2 Partizan (G)
Mladost (O) 0 : 0 Crvena zvezda
Radnički (B) 3 : 0 Hajdučica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (B) 1 1 0 0 3
2 Sloga (BNS) 1 1 0 0 3
3 Slavija 1 1 0 0 3
4 Partizan (G) 1 1 0 0 3
5 Mladost (V) 1 1 0 0 3
6 Vojvodina 1 1 0 0 3
7 Polet 1 0 1 0 1
8 BAK 1 0 1 0 1
9 Mladost (O) 1 0 1 0 1
10 Crvena zvezda 1 0 1 0 1
11 Vulturul 1 0 0 1 0
12 Omladinac (D) 1 0 0 1 0
13 Jedinstvo Stević 1 0 0 1 0
14 Jugoslavija 1 0 0 1 0
15 Budućnost (A) 1 0 0 1 0
16 Hajdučica 1 0 0 1 0