XS
SM
MD
LG

Polufinalna serija Play oof-a za odbojkašice

Posle prva dva odigrana duela u polufinalnoj seriji Plej ofa borbe za titulu, jasno je da je ekipa Poštara 064 pred očekivanim brzim raspletom, pošto posle prvih susreta u Sport Eku vodi sa 2:0 protiv Subotičke Spartak Azotare, u obe utakmice, naravno maksimalnim rezultatom, poštarke su slavile.
Kako se i očekivalo, mnogo zanimljivije je u drugom duelu. Pančevačke „lavice“ imaju priliku da naprave veliki iskorak u odnosu na predhodnu sezonu. Startni susreti iz serije, odigrani su u beogradskim Šumicama. U prvom, Crvena Zvezda slavila je protiv Dinamovki sa 3:0, po setovima (26:24, 25:22, 25:21). Dobro su krenule izabranice Milorada Kijca, imale šansu da dobiju prvi set, ali je domaći tim uspeo da na razliku završi prvi period igre. I u nastavku utakmice dinamovke su imale solidnu igru, imale dobar rezultat, što kako se ispostavilo nije bilo dovoljno da se meč produži, ili eventualno napravi prvi brejk. Grešilo se dosta i na jednoj i na drugoj strani, naravno sa manje grešaka Zvezda je povela sa 1:0 u seriji. Niko se posebno nije istakao u timu Dinama u prvom duelu, o čemu dovoljno govori suva statistika:

Prvi meč: Crvena zvezda – Dinamo Azotara 3:0 (26:24, 25:22, 25:21)
ŽOK Crvena zvezda: Burmaz, Ninković 10, Mesa, Ševarika 8, Živković 8, Veljković 10, Rosić (libero), Nešović 13, Isailović, Blagojević 10, A. Bjelica, Stevanović.
ŽOK Dinamo Azotara: Raonić, Lečić 1, Janković, Kosorić (libero), Grbić 7, Ršumović 4, Karić 11, Marković 2, Rašić 9, Puzović 8, Rakić 6.

Međutim, već sutradan, stvari su se promenile. Odbojkašice ŽOK DinamoAzotare videle su, bolje je reći osetile su da mogu da da učine nešto više, i sasvim su zasluženo napravile brejk u polufinalnoj seriji. Drugi susret trajao je više od dva sata, tačnije 126 minuta maratonske borbe, u kojoj su “lavice” bile na visini zadatka. Prva dva seta pančevke su dosta lako (mada rezultat to dovoljno ne oslikava ) rešile u svoju korist, prvi set rezultatom 25:22, drugi rezultatom 29:27, posle nekoliko propuštenih prilika. Naredna dva seta skoro preslikana, ali sa zamenjenim ulogama. Dok su u prva dva grešile beogradjanke, u naredna dva pančevke nisu bile dovoljno skoncentrisane. Zaigrale su opuštenije, što je kvalitetni sastav Ratka Pavličevića uspešno iskoristio (25:18, 25:22). U petom setu, popularnoj lutriji, gde se nema prava na grešku, Milena Rašić i ekipa potvrdile su svoj renome, zaigrale u pravom svetlu, strpljivo i sigurno baš kada je to bilo najpotrebnije (peti set 15:8), i sasvim zasluženo stigle do pobede i poravnanja u polufinalnoj seriji. Sve igračice na koje trener Kijac računa, ukupno gledano odigrale su maksimalno angažovano, dale svoj doprinos, tako da je rezultat i došao kao nagrada. 2.meč Crvena zvezda – Dinamo Azotara 2:3 (22:25, 27:29, 25:18, 25:22, 8:15)

ŽOK Crvena zvezda: Ninković 5, Ševarika 10, Živković 2, Veljković 15, Nešović 25, Blagojević 8, Rosić (libero), Burmaz 3, Mesa 9, Isailović 6, A. Bjelica.
ŽOK Dinamo Azotara: Grbić 3, Ršumović 13, Karić 8, Rašić 17, Puzović 12, Rakić 19, Kosorić (libero), Raonić 1, Lečić, Janković 1, Marković. Kako smo saznali, ima i dosta problema unutar kluba u C.Zvezdi, i popularne lavice imaju veliku priliku da sve to iskoriste.