XS
SM
MD
LG

Neverovatan podvig Indjije

Inđija je u minuloj sezoni ostvarila rezultatski uspeh koji se graniči sa podvigom. Od apsolutnog autsajdera, koga su na startu prolećnog dela prvenstva svi otpiosali, stigla je do mirne luke.

Rezultatski bilans od 26 bodova u prolećnom delu predstavlja uspeh do sada nezabeležen u klupskim analima. Jedan od onih koji je utkao deo sebe u ovakav podvig i sam je ostvario uzlet u karijeri kakav se retko kome događa.

Rade Pejić (24) je u letnjem prelaznom roku pristupio Inđiji sa namerom da okuša sreću među prvoligašima. Dotadašnji igrač rumskog Slovena, člana Sremske područne lige, sa terena nižerazrednih klubova sremske ravnice smelo je kročio na prvoligašku scenu.

Bez kompleksa je odmah zaorao duboku brazdu. Nametnuo se igrom,borbenošću i požrtvovanjem. Ubeležio je nastupe u 29 prvenstvenih mečeva. Prinudno je ,zbog žutih kartona, pauzirao samo u utakmici protiv Bežanije.

Bilans kakav je retko koji debitant uspeo da ostvari. Jedan je od najbolje ocenjenih igrača tima koji je bio najprijatnije iznenađenje proteklog prvenstva. Pejić je fudbalsku azbuku ispekao u školi matične Inđije.

Nije kao mlad igrač imao strpljenja da sačeka šansu pa se otisnuo put nižerazrednih klubova iz okoline. Nije bio odlučan da i ranije prihvati poziv matičnog kluba. Prtelomio je tek prošlog leta. Odlučio je da se vrati i okuša se u zeleno belom dresu,pred publikom rodnog grada.

Nije se pokajao. Sve je ispalo kao u najboljoj filmskoj priči. Нamtenuo se od samog starta. Zadobio je poverenje stručnog štaba ali i simpatije gledalaca koje je na prečac osvojio.

„Debitantska sezona na prvoligaškoj sceni protekla je nanajbolji način, kakao se samo poželeti može. Ni u snu niasm sanjao da ću od samog starta zadobiti poverenje. Naravno da je u početku bilo dbitantske treme koja je vremenom nestajala. Iz utakmice u utakmicu sticao sam potrebno samopouzdanje. Punu podršku imao sam od starijih,iskusnijih, igrača. Bilo je i oscilacija u igri ali u celini sam zadovoljan onim što sam ostvario. Prvoligaško takmičenja, za mene veliki izazov i nepoznanica, izuzetno je jako, uzbudljivo i neizvesno. Igra se mnogo brže,odgovornije. Iziskuje maksimalnu fizičku pripremljenost. Sistematski sam se pripremio za izazove koji su me čekali. Raduje me da sam sve izdržao i ostvario ovakav učinak u debitantskoj sezoni“ istakao je na početku izlaganja Rade Pejić.

Ostvareni rezultati svrstali su Inđiju među najzapaženije timove Lige.

„Nakon neubedljive jeseni, koju smo završili kao poslednji sa svega 11 osvojenih bodova, nije nam proricana lepa perspektiva. Nismo klonuli duhom. Sa novim trenerom na čelu i vrednim igračkim pojačanjima, prionuli smo poslu za koji su mnogi govorili da je nemoguća misija. Istrajali smo u nastojanjima. Ostvarili smo stopostotni učinak na domaćem terenu, izvojevali svih sedam pobeda. Uz pet bodova osvojenih  na strani bili smo tim proleća. Odluka je pala u poslednjoj utakmici. Bukvalno u poslednjim trenucima ostvarili smo pobedu u nadmetanju sa direktnim konkurentom,Timokom. Neopisivu radost zbog ostarenog uspeha podelili smo sa navijačima koji nas nisu napuštali ni kada nam nisu cvetale ruže. Poslednju pobedu u prvenstvu njima smo posvetili. Bila je ovo polusezona za pamćenje. Ostaće upisana u klupskim analima kao jedna od najuspešnijih u bogatoj istoriji Inđije. I sam ću je pamtiti po uzbudljivim ali i lepim trenucima“.

Uspešni nastupi u zeleno belom dresu nisu ostali nezapaženi? 

„Stizala su priznanja sa svih  strana. Ponajpre od vernih gledalaca. Po njihovim reakcijama osećao sam da sam na dobrom putu. Potom i od sportske štampe što godi svakom igraču. Na kraju i od predstavnika trenerske struke, renomiranih trenerskih imena koja su posmatrala naše utakmice. Sve sam ih prihvatio kao kao lepo priznanje za uloženi trud ali i podstrek za dalje napore koje želim da učinim u cilju unapređenja svoje igre i daljeg napredovanja u karijeri“ 

Stižu i pozivi za promenu klupske sredine?

„Nisam na ovu temu za sada ozbiljnije razmišljao. Ne krijem,bilo je poziva. Prelazni rok tek je počeo.Imam pre svega obavezu prema klubu koji mi je omogućio sportsko usavršavanje i punu afirmaciju. Inđiji mnogo dugujem. Nastojaću da se na pravi način odužim matičnom klubu. Ukoliko sa pak pojavi neka ozbiljnija, konkretna ponuda za promenu sredine gde bi mi se pružili uslovi za dalje sportsko napredovanje spreman sam i na ovu temu da razgovaram“ istakao je na kraju razgovora Rade Pejić.

Rade Pejić je fudbalsku azbuku savladao u školi fudbala poznatog fudbalskog pedagoga Stojana Knnježevića-Sipija zajedno sa Milanom Bubalom i Bojanom Dubajićem, sada internacionalcima u Južnoj Koreji i Švajcarskoj.

Igrao je za mlađe selekcije matične Inđije. Pejića je kasnije put odveo na terene nižerazrednih klubova sremskog fudbalskog područja. Jednu sezonu proveo je i u dresu srpskoligaša Palića. Zbog svega je put uspeha fudbalera koji igra na poziciji ofanzivnog desnog beka izuzetno zanimljiv.

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31