XS
SM
MD
LG

Novi sport u Beški

 

Promotivni turnir u petanki

   Porodica sportskih kolektiva u prelepom fruškogorskom mestu, Beški, bogatiji je za novog člana - Petanka klub Beška. Osnivač i predsednik kluba je Jovica Drljača, koji je tri i po decenije u Francuskoj.

   - U ovom sportu, iz porodice boćanja, sam od 1990. godine - kaže Jovica Drljača - U Francuskoj, gde sam od 1980. godine,  petanka je izuzetno popularna. Do sada sam petorostruki prvak: FRancuske četiri puta u parovima, a jednom kao član trojke. Pola godine provodim u Beški, gde sam sa grupom istomišljenika početkom 2014. godine osnovao Pentanka klub Beška, sa 27 zvanično registrovanih igrača. Igramo na terenu sa šest staza, koji se nalazi tik uz tribine Fudblaskog kluba Beška. Ovaj sport je vrlo popularan u mestu i svaki slobodan trenutak mladi koriste da igraju na terenu i to do duboku u noć, s obzirom da imamo reflektore. Tokom letnjih meseci organizovaćemo mnogo masovnije i jače turnire.

   Koliko je ovaj sport „uhvatio zdrav koren“ u Beški videlo se i po promotivnom turniru na kojem su pored igrača PK Beška, učestvovali i gosti iz Novog Sada, Beograda i Rume: 16 igrača je bilo rasporedjeno u 8 parova.

   Rezultati: Beška 2 (Boban Kostić, Miroslav Popović) - Ruma (Srdjan Lukić, Danijela Raković) 13:9, Dalmatinac (Špiro Vukčević, Aleksa Jovančević) - Beška 4 (Milan Darda, Radivoj Nikić) 13:3, Novi Sad (Dragomir Zelić, Dmitar Bulat) - Beška 1 (Duško Stojković, Aleksandar Milanović) 5:13, Srem (Milan Mileusnić, Milica Kolundžija) - Beška 3 (Jovica Drljača, Sreten Stojković) 3:13, Beška 2 - Dalmatinac 4:13, Beška 1 - Beška 3 13:8, Ruma - Beška 4 6:13, Novi Sad - Srem 13:2; finale, Beška 1 - Dalmatinac 13:11; za 3. mesto, Novi Sad - Beška 13:10.

   Turniru je prisustvovao predsednik Boćarskog saveza Srbije i BK Dalmatinac iz Rume Rade Kljajić. Po završetku takmičenja, organizovan je zajednički ručak, gde se „posebno istakao“ Sima Darda, koji je spremio izvanredan pasulj.

 

 

Učesnici turnira u Beški

Najbolji, Dušan Stojković i Aleksandar Milanović

Požaeni u finalu, Aleksa Jovančević i Špika Vukčević

Trećeplasirani, Dmitar Bulat i Dragomir Zelić

Jovica Drljača

Dva predsednika, Rade Kljajić i Jovica Drljača

Petanka klub Beška

Čiji je poen?

Sima Darda, "majstor" za pasulj