XS
SM
MD
LG

Kragujevčani slavili u majstorici četvrtfinala plej-ofa

Posle velike borbe i žestokog otpora Ribnice, Kragujevčani su ipak uspeli da odbrane prednost domaćeg terena i slave u majstorici za prolaz u polufinale plej-ofa, pa će izaći na megdan Crvenoj zvezdi. Mnogo odlučnije nego u prvom meču odigranom u „Jezeru“ krenuli su igrači Ribnice. Od samog početka prvog seta, imali su blagu rezultatsku prednost. Pokušao je trener domaćeg tima Predrag Srećković da izmenama promeni tok prvog seta, ali su gosti istrajali. Silovit je bio odgovor domaćeg tima. Servis Aleksandra Blagojevića bio je neuhvatljiv za primače gostiju, od kojih je Mirko Radević bio najčešća meta. Napadi Lazara Ćirovića i Uglješe Ilića bili su mnogo bolji, Ivan Perović je doneo sigurnost u polju do samog finiša. Snažni servisi Luke Martinovića doveli su Ribnicu do 22: 20, ali izjednačenje nije bilo ugroženo. Žestoka borba, u kojoj je odigrano nekoliko izuzetnih poena, viđena je u trećem setu. U završnici, više nerava imala je postava trenera Srećkovića. Hladan kao špricer bio je Dušan Vulović koji je doneo tri poslednja poena za Radnički i vođstvo od 2: 1. Nisu imali gosti šta da čekaju, uložili su maksimum truda u četvrtom setu. Ipak, Radnički im nije dozvolio da se ponadaju da je preokret moguć.

Radnički Kg – Ribnica 3: 1 (22: 25, 25: 22, 25: 23, 25: 20)

Dvorana: „Jezero”. Gledalaca: 200. Sudije: I. Miljković (Beograd), A. Popović (Sremski Karlovci). Trajanje meča: 118 minuta.

RADNIČKI KG: Ćirović 10, Jovanović 2, Vulović 11, U. Ilić 20, Maksimović 9, Blagojević 14, Pantelić (libero 1), Protić (libero 2), Premović, Perović 10, M. Ilić. Nije igrao Stevanović. Trener: Predrag Srećković.

RIBNICA: Marinković 12, Stojsavljević 1, Okošanović 2, Bojović 13, Bićanin 3, Radević 12, Škundrić (libero), Usiljanin 7, Radović 14, Veljović. Nisu igrali: Močić, Milovanović. Trener: Boško Mačužić.