XS
SM
MD
LG

Zvezda odbranila trofej u Kupu Srbije

Doneli su “crveno-beli” u petak pehar Kupa u Kraljevo, a u nedelju uveče vratili ga na Marakanu! U finalu 49. Kupa Srbije, u prelepom ambijentu kraljevačke Hale sportova, crveno-beli su savladali Ribnicu i dvanaesto put u klupskoj istoriji postali pobednici nacionalnog Kupa. Kraljevčani su bili dostojan rival u veličanstvenom finalu, a treba reći da su propustili veliku priliku u drugom setu, kada su bili na pragu izjednačenja. Propustili su dve vezane set lopte. Zvezda je odolela u tim trenucima, zahvaljujući i većem iskustvu u igranju tako važnih mečeva. 

Početnu nervozu velikog finala brže su prebrodili Kraljevčani, koji su poveli 10: 6. Držala je Ribnica dobar prijem, pa je Bićanin maksimalno koristio svoje srednje blokere. Do rezultata 14: 10 Kraljevčani su imali lepu prednost. Od tog trenutka počinje preokret. Junak istog bio je Filip Stoilović. Njegovi servisi su anulirali prednost domaćina (14: 13), a uz podršku Petkovića, sa još dva bloka na Radoviću, doneo je Zvezdin primač i prvu prednost svom timu (19: 18). Dobrim odbranama i preciznim kontrama, crveno-beli su u završnici stigli do nedostižnih 24: 21, a prvu set loptu, as servisom, u vođstvo je pretvorio Okolić. Mnogo bolje je Zvezda otvorila drugi set. U ranoj fazi, stekli su Beograđani prednost i zahvaljujući izuzetno kvalitetnoj igri, držali je sve do rezultata 18: 14. Tada počinje čudesan preokret domaćih, koji će u završnici seta doneti potpuno usijanje. Ribnica je bila uporna i na krilima navijača, iz poena u poen, topila prednost šampiona. Marinković i Bojović bili su tvorci preokreta, a kada je na semaforu zasijalo 24: 22, sve je zamirisalo na izjednačenje.

 

Nije tako mislio novi Zvezdin junak – Vuk Milutinović! Posle servis greške Bojovića (24: 23), Zvezdin srednjak je vezao tri poenterska bloka i otvorio Zvezdi put ka novom trofeju. Poveli su Beograđani 13: 9 u trećem setu, ali je domaćin još jednom uzvratio, čak i poveo 16: 15! Nažalost Kraljevčana, to kao da je razljutilo Dušana Petkovića, koji je uz ogromnu podršku saigrača, poveo Zvezdu do pobede. Sevale su kontre i blokovi, a as Zvezdinog kapitena stavio je “tačku na i” i kraj ovog prelepog finala.Za MVP 49. finalnog turnira Kupa Srbije proglašen je Dušan Petković kapiten C. zvezde,a priznanje mu je uručio Dejan Brđović proslavljeni reprezentativac naše zemlje, bivši odbojkaš Ribnice i C. zvezde.

Ribnica – Crvena zvezda 0: 3 (21: 25, 24: 26, 19: 25)

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 1. 600. Sudije: M. Janković (Niš), V. Simonović (Kragujevac). Trajnje meča: 83 minuta.

RIBNICA: Marinković, Usiljanin, Bojović, Radović, Bićanin, Radević, Škundrić (libero), Stojsavljević, Veljović, Milovanović, Okošanović, Močić. Trener: Boško Mačužić.

CRVENA ZVEZDA: Okolić, Stoilović, Koprivica, Milutinović, Petković, Vuculjevič, Vujić (libero), Munćan, Perić, Stoković, Gmitrović, Jovanović. Trener: Duško Nikolić.

Foto: Milica Šolajić

Foto izveštaj sa utakmice