XS
SM
MD
LG

Epsko polufinale Zvezdi

Crvena zvezda će braniti trofej pobednika Kupa Srbije. Ona je u finalu pre finala, posle velike drame u pet setova savladala velikog rivala, Partizan Vizuru, u meču punom preokreta i neizvesnosti. Večiti triler pripao je Crvenoj zvezdi. U fantastičnoj predstavi, u prelepom ambijentu, kojeg je stvorilo više od hiljadu i po gledalaca, Zvezda je načinila veliki preokret i stigla do trijumfa, koji će joj doneti šansu da u nedelju u finalu odbrani trofej namenjen osvajaču Kupa.

Partizan Vizura je dominirao u prvom setu. Prvo su serijom od 5: 0, u kojoj je bilo sjajnih odbrana i odlično organizovanih kontri, crno–beli stekli tri poena prednosti (9: 6), a zanimljivo da do kraja seta nisu dozvolili protivniku da napravi nijedan brejk poen. Na početku drugog seta, Zvezda je prvi put „načela“ prijem crno–belih (Petković, pa Stoilović), pa je Milan Đuričić u ranoj fazi morao pozove tajm aut (6: 2). Ipak, to nije zaustavilo crveno–bele, koji su vrlo brzo stigli do +7 (10: 3), što je, ispostaviće se, bila nedostižna prednost za njihove najljuće rivale.

Početak trećeg seta obeležio je dvoboj Mrdaka i Petkovića, ali je bilo primetno da su crno–beli ponovo došli do igre. Strpljivo, opet sa idealnim prijemom, odbojkaši Partizana su sredinom seta došli do prve osetnije prednosti (12: 8, 14: 9), koju su znali da sačuvaju. Od početka četvrtog seta rasplamsala se bitka, na parketu Hale sportova. Partizan je nastavio da igra svoju najbolju odbojku ove sezone, a Zvezda se grčevito hvatala za slamku spasa. Imali su crno–beli 12: 9, nešto kasnije i 18: 16, ali je posle Nikolićevog tajm auta počeo preokret. Od rezultata 19: 19, crveno–beli su blokovima „džokera“ Munćana (dva) i Stoilovića (jedan) stigli do čak pet vezanih set lopti (24: 19). Na servise Jokanovića, Partizan je anulirao četiri, ali je poslednju ipak realizovao Petković.

 

Greškama crno–belih i snažnim servisima Crvene zvezde, na početku taj breka zasijalo je 5: 1. Ipak, Partizan je bio uporan i prišao na poen zaostatka (7: 6), a nešto kasnije stigao do izjednačenja (9: 9). U triler završnici, bila je to igra nerava. Sevali su blokovi, grešilo se u napadu, a više sreće i znanja iskazali su crveno–beli.

Protivnik Crvene zvezde u finalu biće ekipa Ribnice koja je u prvom polufinalu bila bolja od Spartaka iz Lјiga. Finalni meč igra se u nedelju u Kraljevu od 20 sati.

 

PARTIZAN VIZURA – CRVENA ZVEZDA 2: 3 (25: 20, 18: 25, 25: 18, 23: 25, 11: 15)

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 1. 600. Sudije: G. Gradinski (Beograd), M. Janković (Niš). Trajanje meča: 120 minuta.

PARTIZAN VIZURA: Lopar 7, Kostić 5, Mrdak 24, Majstorović 14, M. Nikolić 22, P. Nikolić 12, Rajković (libero, 35 prijema, 5 gr), Jokanović 2. Nisu igrali: Buša, Palibrk, Jevtić, Popović. Trener: Milan Đuričić.

CRVENA ZVEZDA: Okolić 4, Stoilović 16, Koprivica 7, Milutinović 7, Petković 33, Buculjević 1, Vujić (libero, 33 prijema, 1 gr), Munćan 5, Perić. Nisu igrali: Stoković, Gmitrović, Jovanović. Trener: Duško Nikolić.

Foto: Milica Šolajić

Foto izveštaj sa utakmice