XS
SM
MD
LG

Praznik kraj Ibra

Sreda je u Kraljevu fudbalski praznik. Sloga na Gradskom stadionu dočekuje novosadsku Vojvodinu u meču 1/16 finala Kupa Srbije. Pre tri godine Sloga je, tada kao srpskoligaš, takođe u ovoj rundi Kupa Srbije dočekala C. zvezdu, a pred prepunim tribinama Gradskog stadiona „crveno-beli“ su slavili 2-0. Ova generacija fudbalera „belih“, koja igra sve bolje u takmičenju Prve lige Srbije gde deli lidersku poziciju na tabeli, dočekuje Vojvodinu iz Novog Sada, klub od imena i respekta, ekipu koja je najbolje igrala od svih naših predstavnika na međunarodnoj sceni.

- Znamo ko nam dolazi u goste, klub za svaki respekt, sjajna ekipa koja već godina diše za vrat „večitima“ i jedan od velikana srpskog fudbala. Dolazak takvog rivala je istinski fudbalski praznik i tako mu i prilazimo. Ovo je lepa prilika da se fudbaleri Sloge dokažu i pokažu na velikoj sceni, da potvrde da sve do sada ostvareno nije slučajno i da ovaj tim ima kvalitet. Naše šanse su realno male, ali postoje, igramo kod kuće, pred našim navijačima, imamo ogromno samopouzdanje i učinićemo što je do nas da se dostojno nosimo sa Vojvodinom. Respektujemo rivala, ali se ne plašimo – naglašava Veljko Dovedan šef struke kraljevačke Sloge.

Kup je takmičenje u kome su iznenađenje česta. Sloga ove jeseni igra jako dobro, Novosađani na drugoj strani imaju određene unutrašnje probleme. Ipak, Vojvodina je apsolutni favorit u ovom meču i sve sem plasmana „lala“ u osminu finala Kupa bilo bi senzacija. - Sigurno da sa radošću prilazimo ovoj utakmici. Ne igra se svaki dan Kup i ne dolazi nam u goste svaki dan Vojvodina, jedan od najboljih timova u našoj zemlji. Očekujem pune tribine, svečarsku atmosferu, veliki broj naših navijača i pravu podršku. Nemamo pritisak za ovaj meč, igraćemo muški, borbeno, pokušaćemo da iznenadimo, ali i ako ne uspemo neće biti tragedija. Sloga je pravi hit u prvoligaškoj konikurenciji, skrenuli smo pažnju na sebe, moraju da nas uvažavaju, u protivnom može skupo da ih košta. U svakom slučaju očekujem odličnu utakmicu na našem stadionu – kaže Veljko Antonijević prvotimac Sloge.

Organizaciono Sloga je spremna za duel sa jednim od velikana srpskog fudbala. Gosti su najavili organizovani dolazak svojih navijača, a u klubu iz Industrijske ulice očekuju veliku podršku sa tribina.

- Imamo ogromno iskustvo od pre tri godine i utakmice sa C. zvezdom. Preduzeli smo sve da meč protekne u fer i sportskom tonu, bez i jednog problema. Gosti će imati podršku svojih navijača, očekujemo da i naših navijača bude više nego u prvenstvenim susretima. Nama je takva podrška potrebna, a i ovi momci su je zaslužili dosadašnjim igrama. Karte su odavno u prodaji po ceni od 300 dinara, 500 dinara za ložu. Mislim da su prihvatljive i da je ovo prilika da ljubitelji fudbala, Kraljevčani pokažu da im je stalo do Sloge, da kupovimom ulaznice pomognu klub koji je u teškoj finansijskoj situaciji. Na ovaj način bi mogli pre svega ove momke koji se bore za Slogu i to rade jako uspešno – napominje Zvonko Terzić predsednik Sloge.

Što se tiče kadrovske situacije ona baš i nije sjajna, kada su „beli“ u pitanju. Janićijević zbog povrede mišića sigurno ne igra, a pod znakom pitanja su Anđelković i u poslednje vreme vrlo raspoloženi Marušić koji su dobili temperaturu, pa će u poslednjem trenutku stručni štab doneti odluku ko će na teren. Iako je radni dan na Gradskom stadionu, kapaciteta 4000 mesta, se očekuju pune tribine.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise