XS
SM
MD
LG

Kraljevo - po tradiciji

Remijem u utakmici sa čačanskim Borcem Inđijci su dokazali da mogu da se nadmeću i sa najjačim sastavima u Prvoj ligi.

Nisu uspeli da savladaju objektivno jednog od najozboljnijih pretendenata za sam vrh tabele ali su iskazali primerenu borbenost i htenje.

Nisu imali ni sreće. I pored nekoliko vrlo izglednih prilika nisu uspeli da savladaju protivničkog golmana Petrića. Od svega najvažnije je da ekipa postepeno dobija potrebnu fizionomiju,da iz utakmice u utakmicu pruža sve sigurnije partije.

Sastav koji su Inđijci okupili bezmalo u samom finišu letnjeg prelaznog roka postepeno se uklapa u homogenu crelinu. Sačinjen od nesumnjivo kvalitetnih pojedinaca  imaće priliku da u narednim susretima dokaže svoju vrednost i popravi dosadašnji bodovni bilans koji odstupa od planiranog.

Gostovanje u Kraljevu i utakmica sa starim rivalom Slogom prva je od ovakvih prilika da se nešto učini na ovom planu.

Po tradiciji Inđija na gostovanju u Kraljevu pruža dobre partije i neretko se vraća kući sa osvojenim bodom. Ne bi imali ništa protiv da se to dogodi i ovoga puta.

Miroslav Milutinović, uspešno se uklopio u ekipu. Nekadašnji igrač Inđije ponovo je u zeleno belom dresu. Protiv Borca uspešno je odigrao. Svojim velikim takmičarskim iskustvom dao je pun doprinos igri odbrane. Prodorima po desnoj strani omogućio je stvaranje izglednih prilika za pogodak koje na žalost nisu realizovane. Spreman je da se i u Kraljevu maksimalno založi. Uveren je u mogućnost povoljnog ishoda.

„Nije nam se posrećilo u nadmetanju sa Borcem. I pored angažovane igre i više izglednih prilika nismo uspeli da se izborimo za tri boda. Uverili smo sve prisutne da imamo potencijal za nadigravcanje sa favoritima. Nastojaćemo da u narednim susretima obezbedimo dovoljnu bodovnu zalihu kako ne bismo došli u situacju da strepimo. U Kraljevu nam se nudi prva prilika. Prva liga je po kvalitetu prilično ujednačena. Nema izrazitih favorita. Zbog svega su moguća sva tri znaka. Sloga je u zamahu. Igraju Kraljevčani vrlo dobro ove jeseni. Mi postepeno dolazimo do željene forme. Očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve sigurnije igre i samim tim ostvarivati uspešniji rezultatski bilans. Imao sam već prilike da se u dresu Inđije ogledam sa Kraljevčanima. Poslednji put pre dve godine odneli smo bod za Inđiju. Uspeli smo to da ostvarimo angažovanom,požrtvovanom igrom. Uz sva uvažavanja domaćina uveren sam da i ovoga puta možemo do uspeha“ izneo je svoje mišljenje Miroslav Milutinović.

Darko Lemajić, napadač Inđije, iako mlad, takođe ima iskustva iz nadmetanja sa Kraljevčanima. Želi da se i ovoga puta iskaže u dobrom svetlu i da se tradicija dobrih igara i rezultata na kraljevačkom stadionu nastavi.

„Tri puta sam do sada igrao u ekipi koja je gostovala u Kraljevu. Sva tri puta uspeli smo da izborimo remi. Bio bih zadovoljan kada bi se to i ovoga puta ponovilo. Nismo imali sreće u dosadašnjem toku prvenstva da više bodova uknjižimo na naš saldo. Nismo imali dovoljno koncentracije u završnim akcijama. Nije nam ni sreća bila nešto poesbno naklonjena. Ne treba zbog svega očajavati.Igrama i zalaganjem popravićemo utisak ali i trenutno nepovoljan bilans. Nastojanja koja smo do sada uložili daće rezultata. Uveren sam da već u Kraljevu možemo do povoljnog ishoda. Teren u Kraljevu do sada nam je po prilično odgovarao. Uz fer i korektnu igru domaćina,naših tradicionalnih sportskih prijatelja, uvek je bilo prijatno nastupati pred kraljevačkom publikom. Nema razloga da tako ne bude i ovoga puta. Domaćin imao veoma uspešnu seriju rezultata. Odlično su počeli Kraljevčani novo prvenstvo. Nastojaće da se i u duelu sa nama u potpunosti iskažu. Neće zbog svega biti ni malo lako. Uzdam se ipak u tradiciju. Verujem u mogućnost da se izborimo za povoljan rezultatski ishod„ rekao je Darko Lemajić.

Za utakmicu u Kraljevu šef stručnog štaba Zoran Govedarica moći će da računa na sve raspoložive snage. Nema bolesnih i povređenih igrača pa će put Kraljeva inđijska ekspedicija krenuti u punom sastavu.

Inđijci će ponovo biti domaćini jedne međunarodne utakmice. Nebrojeno puta su se dokazali kao uspešni oprganizatori susreta na najvišem nivou. Bila je to najbolja preporuka da im organizacioni komitet poveri organizaciju kvalifuikacionog susreta za evropsko prvenstvo u ženskom fudbalu za mlade fudbalerke do 19 godina (U-19).

Protivnici će biti reprezentacije Bosne i Hercegovine i Holandije. Domaćin je preduzeo sve potrebne organizacione mere kako bi sve proteklo onako kako to nalažu propozicije.

“Neobično smo počastvovani što ćemo ponovo biti u prilici da se iskažemo kao uspešni organizatori susreta na ovom nivou. Komisija UEFE obišla je juče naš stadion radi prethodne provere ispunjenosti uslova. Sa zadovoljstvom možemo da istaknemo da nije bilo ni najmanje primedbe. Kostatovano je da postoje svi neophodni preduslovi za nesmetano odigravanje utakmice“ istakao je direktor Inđije Predrag Kodžo.

Simpatije Inđijske publike biće po svemu sudeći na strani bosanskohercegovačke reprezentacije. Ovo ponajviše iz razloga što se na čelu reprezentacije susedne države kao selektor nalazi Momčilo Stanić, nakadašnji igrač Inđije.

Stanić je devedesetih godina prošlog veka  nosio inđijski zeleno beli dres u drugoligaškoj konkurenciji u generaciji koja je po prvi put u istoriji ovoga kluba ostvarila plasman u Drugu ligu pa će svakako biti interesantan ponovni susret sa bivim klupskim drugovima i simpatizerima kojima je ostao u prijatnoj uspomeni.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31