XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Simić i Nemanja Nikolić za preokret i 1/4 finale Kupa Srbije

09.11.2022 fkvojvodina.rs

Detalj sa meča - foto: fkvojvodina.rs

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije poÅ”to su večeras pobedili ekipu Mladost GAT rezultatom 2:1. Strelci za VoÅ”u bili su Simić u 86. i Nemanja Nikolić u 90. minutu.

Ā 

Vojvodina je imala prvu Å”ansu na meču, posle kontre u osmom minutu, Baraj je proigrao MalbaÅ”ića koji je izaÅ”ao sam na golmana Kneževića, koji je pročitao njegovu nameru u pokuÅ”aju loba.

Mladost GAT je prvi put uÅ”la u Å”esnaesterac Vojvodine u 13. minutu i dobila penal. Lazarević je po proceni glavnog sudije rukom blokirao udarac ka golu Carevića i nije imao dilemu da pokaže na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Arsić koji je snažnim udarcem pogodio levi ugao golmana Carevića za 0:1. Nakon primljenog gola, VoÅ”a je ponovo vratila težiÅ”te igreĀ  na polovinu rivala i krenula u novu ofanvizu, a prvi naredni pokuÅ”aj imao je Baraj, koji je u 22. minutu gađao sa 18 metara, na mestu je bio golman Knežević.

Do odlaska na odmor, VoÅ”a je imala joÅ” nekoliko dobrih prilika. Prvo je Čumić u 33. minutu Å”utirao iz slobodnjaka preko gola, a potom je su neprecizni bili Simić i MalbaÅ”ić. U 42. minutu VoÅ”a je bila najbliža golu, Simić je lažnjakom sam sebi izgradio najbolju Å”ansu, iz neposredne blizine Å”utirao je direktno u golmana Kneževića.

VoÅ”a je nastavila da napada i od početka drugog poluvremena, a u 54. minutu Milan Rastavac je odlučio da osveži ofanzivne snage, pa su Nemanja Nikolić i Dejan Zukić zamenili Čumića i Milosavljevića, a kako to nije donelo boljitak, u 66. su uÅ”li i UroÅ” Nikolić i Vukčević umesto Traorea i MalbaÅ”ića, Å”to je značilo totalnu ofanzivu domaće ekipe.

U narednih nekoliko minuta, VoÅ”a je imala dve stopostotne prilike. Prvo se Simić ubacio iz drugog plana i vratio povratnu za Vukčevića, koji je izblokiran, na odbijenu je naleteo Zukić, njegov udarac je odbranio ponovo sjajni golman Knežević. Dva minuta kasnije Nemanja Nikolić je prihvatio loptu na nekoliko metara, i joÅ” jednom je intervenisao golman Knežević.

U 86. minutu, VoÅ”a je uspela da izjednači, Zukić je odlično proigrao Simića petom, a ovaj levom nogom od stative savladao do tada nesavladivog Kneževića za 1:1! U 90. minutu domaći su preokrenuli golom Nemanje Nikolića! Njegov prezimenjak UroÅ” je oÅ”tro Å”utirao iz slobodnjaka sa 20 metara, Knežević je odbio pravo na nogu Nikoliću koji je pogodio za 2:1 i odveo Vojvodinu u četvrtfinale Kupa Srbije!

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Vojvodina: Carević ā€“ Lazarević, Vitas, Traore (od 66. U. Nikolić), Antonijević ā€“ Milosavljević (od 54. Zukić), Topić ā€“ Baraj, Simić (od 90. Busnić), Čumić (od 54. N. Nikolić) ā€“ MalbaÅ”ić (od 66. Vukčević).

Mladost GAT: Knežević, Jočić, Maričić (od 71. Denić), Popović, Arsić (od 71. Arsić), Radoman (od 52. Radulović), Babić (od 71. MaruÅ”ić), Mijić, Sekulić, Mlađović, Stanković (od 71. Ilić).

Izvor:Ā fkvojvodina.rs

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Vojvodina Mladost GAT