XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Radnički izgubio, u četvrtfinale Kupa plasirali se srećniji Surduličani

09.11.2022 H.D.Vujanović

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Nakon eliminacije lučanske Mladosti, na stadion kraj studenjaka je stigao još jedan superligaš, Radnik iz Surdulice. Obe ekipe su nastupile u dosta izmenjenim sastavima, pružajući šansu rezervistima treneri su stavili do znanja da im je prvenstvo prioritet. 

 

Shodno sastavima sa kojima su nastupili, igra u početku nije bila gledljiva za oko. Lopta je uglavnom gravitirala između dva šesnaesterca. Iz takve igre izrodila se u 15. minutu iznenadna prilika za goste, Danoski je bio strelac poslavši loptu pod prečku sa 13-14 metara udaljenosti.

Na sledeće uzbuđenje se čekalo do 27. minuta, Rustemović je izveo slobodnjak i na 12 metara pronašao strelca jedinog gola Danoskog koji šutira glavom, Lazarević je bio siguran na golu. Igra se potom rasplamasala, u 33. minutu su i domaći pripretili, Veličković sa 14 metara iskosa loptu šalje debelo pored gola. Nedugo zatim, igrao se 37. minut, posle sjajnog prodora i upošljavanja Đorđevića, loptu sa 6 metara nije najbolje zahvatio Stoisavljević pa je ona bila lak plen za Vujanca.

Pribrali su se i gosti, Spasić je napravio lep prodor po boku u 43. minutu, stigavši do korner linije vratio povratnu na penal, Kunić je natrčao i upitio udarac iz prve, ali se na dva metra ispred gola našao Košanin i poput zida zaštitio svoju mrežu. U drugom minutu nadoknade vremena Spasić posle solo prodora šutira sa 12-13 metara, ali lopta odlazi kraj same stative. Tako se na petnaestominutni odmor otišlo minimalnom prednošću gostiju.

Na startu drugog poluvremena, 52. minut se igrao, Danoski sa ivice kaznenog prostora traži ćoše, ali Lazarević panterskom paradom sprečava gol i šalje loptu u korner. Posle izvedenog udarca iz ugla stvorila se gužva u šesnaestercu, Kunić loptu sa 5 metara šalje kraj nemoćnog golmana domaćih, ali Melentijević je sa gol linije izbacuje u polje.

Bez dešavanja je sve do 69. minuta kada je Veličković uputio silovit šut na gol gostiju sa ivice kaznenog prostora, Vujanac je tek iz drugog pokušaja uspeo da ukroti loptu. Kako se susret bližio kraju tako domaći kreću odlučnije ka golu Surduličana što je ostavilo rupu u odbrani, pa Nedeljković umalo u 77. minutu posle brze tranzicije nije duplirao prednost. 

Radnički do zasluženog izjednačenja stiže u 84. minutu, Nuredini je uposlio Kojića koji sa 15 metara ubija pauka u gornjem desnom uglu gola Vujanca. Radost domaćih igrača potrajala je nepun minut, Danoski je drugim golom na susretu doveo goste u novo vođstvo. U drugom minutu nadoknade šansu utakmice ne koristi Obradović, sa par metara udaljenosti šutira glavom, Vujanac uz pomoć stative brani i odvodi svoj tim u narednu rundu takmičenja. Četvrtfinale je na programu 3. maja, Radnik je uz dosta sreće eliminisao hrabre "majstore" sa Novog Beograda. 

RADNIČKI (NB) - RADNIK 1:2 (0:1)

STADION: FK Radnički. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Stamenković Ivan. POM.SUDIJE: Savić Nebojša i Mitić Miloš. STRELCI: Kojić 84.min (Radnički NB), Danoski 15. i 85.min (Radnik). ŽUTI KARTONI: Mijailović,  Simić i Stanković (Radnički NB), Janjić, Abubakar, Danoski, Bogdanović, Nedeljković i Oreščanin (Radnik).

RADNIČKI (NB): Lazarević, Nedeljković, Stanković, Veličković (Branković), Mijailović (Nuredini), Košanin, Stoisavljević (Simić), Kojić, Melentijević, Knežević (Smiljanić), Đorđević (Obradović).

RADNIK: Vujanac, Marong (Rustemović), Kunić (Subotić), Oreščanin, Petrović, Nedeljković, Stojanović, Janjić (Bogdanović), Abubakar, Danoski, Spasić.

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Radnički (NB) Radnik
Bata989 i još 1 korisnika su tipovali utakmicu