XS
SM
MD
LG
Tekstualni prenos utakmice
IzveŔtaj utakmice
"Optičari" potopili Torlak na Adi

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Novajlija u ligi iz Kumodraža je ostvario učinak iznad svih očekivanja, a danaŔnji susret sa Teleoptikom za njih je pravi ispit zrelosti pred raspust.

Ā 

Startovao je Torlak ofanzivno, Å arić u 6. i Hebilji dva minuta kasnije Å”utevima sa distance pokuÅ”ali su da nađu lopti put do mreže, bezuspeÅ”no. Uzvratio je Dukić u 9. minutu, posle solo prodora bio je neprecizan sa desetak metara iskosa. Igra je dinamična, Čukuranović tek iz drugog pokuÅ”aja uspeva da ukroti snažan Å”ut kapitena domaćih ToÅ”kovića sa 18 metara u 10. minutu.

Torlak nastavlja da bombarduje gol gostiju, Hebilji je zamalo neprecizan sa ivice Å”esnaesterca u 15. minutu. Lopta je malo viÅ”e u posedu Teleoptika, ali su domaći konkretniji, ne libe se da svaku poziciju za Å”ut iskoriste bez dvoumljenja. Torlak potom u 23. minutu pravi lepu akciju bez prave zavrÅ”nice, učesnici su Vuković, Å arić i Jevremović. Najbliži golu su u 29. minutu kada je Å arić uzdrmao prečku gola Čukuranovića nakon udarca iz ugla, ovog puta sreća je uz Teleoptik.Ā 

Igrao se 36. minut kada domaći po ko zna koji put danas ne koriste dobru poziciju za Å”ut za postizanje pogotka, ovaj put je neprecizan ToÅ”ković. Dva minuta kasnije Å arić ne koristi greÅ”ku Marka Čermelja u svom kaznenom prostoru i sa 10 metara Å”utira pravo u golmana gostiju. U kontranapadu se u iznenadnoj prilici naÅ”ao Bojat, ali je Jovanović na 2 metra ispred gol crte odreagovao, već savladani Å efik je mogao da odahne.

Ali ne zadugo, ArambaÅ”ić prihvata pas Čermelja u 41. minutu i divnim udarcem sa preko 25 metara lobuje istrčalog golmana domaćih za vođstvo "optičara". Kumodražani su kažnjeni, tim koji je imao mnogo viÅ”e prilika na odmor odlazi sa rezultatskim zaostatkom.

Gosti hrabro otvaraju drugo poluvreme, a Dukić u 49. minutu sa 13-14 metara Å”utira kraj samog gola domaćih. Potom se vodi rovovska bitka, borbeni gosti čuvaju minimalnu prednost, a posle brze tranzicije u 60. minutu Petrović izlazi sam pred golmana domaćih, ali Å efik paradom u noge ostavlja svoj tim u igri.

Hrabri gosti dupliraju prednost u 71. minutu. Petrović je sa svoje polovine izbacio Đurića, ovaj zalomio svog čuvara i kao na tacni poslužio ArambaÅ”ića kome nije bilo teÅ”ko da sa par metara zatrese nezaÅ”tićenu mrežu. Igra Torlaka se raspala u paramparčad, u 76. minutu Čvorić pred gol linijom zaustavlja Å”ut gostujućeg igrača Stojanovića.Ā 

Torlak je prvi put pripretio u 78. minutu Čukuranović je sjajno intervenisao posle udarca Vukovića sa 18 metara. Dva minuta docnije odbranom se istakao i Å efik na Å”ut Lakčevića sa 7-8 metara. Mogli su domaći do uteÅ”nog pogotka u 85. minutu Å arić je Å”utirao glavom sa penala na centarÅ”ut Đurovića, nesavladivi Čukuranović je uhvatio "živu" loptu.

Teleoptik se sa ova tri boda popeo na 4. mesto i umeÅ”ao u borbu za vrh tabele. Posle zimske pauze Torlak će nastaviti takmičenje utakmicom na svom terenu protiv ekipe UŔće Novi Beograd, dok Teleoptik gostuje fenjeraÅ”u Radničkom u Obrenovcu.

TORLAK - TELEOPTIK 0:2 (0:1)

STADION: SC FSB Ada Ciganlija. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Vićentijević DuÅ”an. POM.SUDIJE: Galić Branko i Đorđević Ratko. STRELCI: ArambaÅ”ić 41. i 71.min (Teleoptik). ŽUTI KARTONI: Jovanović, Å efik, Mitrović i Vuković (Torlak), Lakčević, Bojat, Purić i Subotić (Teleoptik).

TORLAK: Å efik, Jovanović (Đurović), Hebilji (Stegnjaja), Mitrović, Čvorić, Janković, ToÅ”ković (M.Jovančić), Å arić, Vuković, GrubiÅ”ić (D.Jovančić), Jevremović (Pajković).

TELEOPTIK: Čukuranović, Bojat, Dukić, Stanković, Subotić, Purić, Knežević (Đurić), Čermelj (Stojanović), ArambaÅ”ić, Lakčević, Petrović.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Torlak Teleoptik
Međusobne utakmice
2023-2024
30.03
13:30
Torlak
Teleoptik
1
2
09.09
11:00
Teleoptik
Torlak
1
0

2022-2023
03.06
17:00
Teleoptik
Torlak
3
0
20.11
10:00
Torlak
Teleoptik
0
2

Uporedni rezultati

Torlak
 
Teleoptik
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
4 (2) Broj utakmica 4 (2)
0 (0) Broj pobeda 4 (2)
0 (0) Broj nereŔenih 0 (0)
4 (2) Broj poraza 0 (0)
1 (1) Dati poeni 8 (4)
8 (4) Primljeni poeni 1 (0)
-7 (-3) gol razlika na utakmicama +7 (+4)
0% (0%) UspeŔnost 100% (100%)
Nema rezultata