XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Baraž za popunui VFL - Jug: Šajkaš - Železničar 2:0

22.06.2022 Živko Radivojević

Šajkaš u višem rangu

Lepota fudbala je u neizvesnosti! Po ko zna koji put potvrdilo se “staro fudbalsko pravilo:” utakmica je gotova kada sudija odsvira kraj! Tada, I samo tada! Sve do 87. minuta činilo se da će Železničar sačuvati “kapitalnu prednost” iz prvog meča, kada je pobedio 3:1. Međutim, tako nije mislio iskusni Veselinović: u razmaku od samo nekoliko minuta “raspršio je snove” Železničara o plasman u u Vojvođansku ligu : postigao je dva gpola, koja su Šajkaš odvela u viši rang.

 

  Malo od svega onog što krasi fudbal viđeno je u prvom poluvremenu. Vredno pomena je šut Ninića 42. Minutu, ali, bez posledica po gol domaćina. Par minuta kasnije Živanov pogađa okvir gola Blagojevića.

  Daleko zanimljivije je bilo u nastavku utakmice: Šajkaš kreće na sve, te gosti dobijaju više prostora da se razmahnu.Posle centaršuta Lukača u 51., minutu, Mandsić nesporeno reaguje, te lopta pogađa stativu nje3govog gola. Imao je domaćin priliku u 55. minutu “za neštto više”: Veselinović divno proigrava Nikolaša, ali, i ovog puta sve se završavca bez promene rezultata. Ulaskom Bosnića, igra Železtničara postaje tečnija. U 68. minutu viđen je lep šut istog igrača. Pored gola šutirao je i iskusni Jerković u 78. minutu. Minut kasnije brzi napad Šajkaša , koji se završava nepreciznim šutem Veselinovića. Kaurin u 82. minutu pogađa okvir gola Šajkaša.

Poslednje minute utakmice kao da je Hičkog režirao! U 87. minutu Veselinović beži Niniću, sledi šut i lopta završava iza leđa Blagojevića. Oduševljenje na prepunim tribinama u Kovilju. U četvtom minutu nadoknade vremena “šok” za goste: opet je u centru pažnje Veselinović: najbolje se snašao u gužvi pred golom Železničara. Postiže svoj drugi gol za konačan rezultat 2:0, koji vodi Šajkaš u viši rang.

KOVILJ. Igralište: FK Šajkaš. Gledalaclja:1500. Sudija: Neđo Mrđa (Pančevo). Strelac: 1:0 Veselinović u 87, 2: 0, Veselinović u 90+4. Žuti kartoni: Alempić Zaov, Maljurić, Veselinović, Stanković, Živanov i Panić (Šajkaš), Blagojević (Železničar). IGRAČ: Stevan Veselinović.

ŠAJKAŠ: Mandić, Gojkov (od 82. Malešević), Pavkov, Alimpić, Zaov, Maljurić (od 82. Panić), Kotuljač (od 33. Živanov), Karas (od 63. Stanković), Veselinović, Nikolaš. Igračev (od 63. Kovačević).

ŽELEZNIČAR: Blagojević, Grković, Branković, Ninić, Vučković (od 75. Jerković), Trbović, Sudžum, Dimitrijević (od 46. Bosnić), Dubajić, Karać (od 90. Bosnić), Lukač (od 75. Kaurin).

Uzbudljivo u Kovilju

Kao u Hičkokovom filmu

Železničar, kojim putem dalje

Niže lige Niže lige Baraž - Za popunu Vojvođanskih liga Šajkaš 1908 Železničar
Nema rezultata