XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
29%
33%
38%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


9
Sloboda
27
10
Slavija
26
 
11
Radnik
23
1
Sarajevo
50
2
Zrinjski
50
3
Å iroki Brijeg
49
Mladost
Velež
Borac
Zvijezda Gradačac
Sloboda
Å iroki Brijeg
Olimpic
Čelik
Travnik
Drina
IzveŔtaj utakmice
Sudija Valjić režiser poraza

Fudbaleri Sarajeva su danas u Istočnom Sarajevu, sa 3:2 savladali Slaviju, golom MiloÅ”a Stojčeva u trećoj minuti sudijske nadoknade. Utakmicu pored te kasne pobjede gostujućeg tima obilježilo i kardinalno suđenje Ognjena Valjića iz Banja Luke.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji fudbalera Slavije. Ipak, Sarajevo je prvo stiglo do prednosti. Igrala se četvrta minuta kada je Leon Benko zatresao mrežu Slavije. Uzalud su domaći fudbaleriĀ  protestvovali zbog ofsajda, danas vrlo loÅ”i sudija Ognjen Valjić je pokazao na centar.

Slavija od tada igra mnogo bolje i gospodari terenom u Istočnom Sarajevu. Odigrali su ā€žSokoloviā€œ zaisgurno najboljih 45 minuta ove sezone, iĀ  sasvim zasluženo su stigli do prednosti na poluvremenu.

Do izjednačenja Slavija je stigla u 11. Minutu. DuÅ”ko Radosavljević je izveo korner sa desne strane, lopta se u gužvi sa prve stative prebacuje na drugu, gdje je sačekao Å”toper domaćih, Emir Hodžurda i zakucao iza leđa Delača.

Samo minutu kasnije Sarajevo je pokuÅ”alo da se vrati u ovaj meč. Iz slobodnog udarca iz odlične pozicije, napadač bordo tima je Å”utirao preko gola.Ā  Nakon toga slijede velike prilike za ā€žSokoloveā€œ. Prvo je u 18. Minutu Damir Rovčanin proÅ”ao po desnoj strani, izbacio lagano Puzigaću, onda uposlio Karića, ali je u posljednjoj sekundi ispred Karića reagovala odbrana Sarajeva. Samo četiri minute kasnije pravi dar mar po lijevoj strani je napravio Miljan Govedarica, izbacio Ahmeda Kalasija, a onda uposlio Mahira Karića na visini kaznenog prostora. Karić se odlučio na Å”ut, i vrlo loÅ”e to uradio, iako je na desnoj strani potpuno samog imao Damira Rovčanina koji bi bio u stopostotnoj Å”ansi.Ā 

I onda u 30. minuti najljepÅ”i momenat sezone na ovom stadionu. DuÅ”ko Radosavljević je sa 30 metara ā€žubio paukaā€œ u lijevom uglu Delačevog gola. PokuÅ”ali su se i nakon tog gola gosti vratiti u ovaj meč, ali baÅ” kao i kod prvog gola nisu bili precizni. Iz izgledne prilike Krste Velkoski je traljavo Å”utirao i golman domaćih, Mladen Lučić, je lako odbranio.

Zadnja prilika u prvom poluvremenu bila je u 40. minuti. Damir Rovčanin je sa nekih 20 metara iskosa Å”utirao ka golu Sarajeva, a Delać je krajnjim naporom izbacio u korner.

Drugo poluvrijeme Slavija se povukla, Å”to je bila, ispostaviće se kasnije, velika greÅ”ka stratega Slavije, Dragana Radovića. Krenuli su gosti mnogo agresivnije ka golu ā€žSokolovaā€œ, ali opet je to sve bilo poprilično jalovo. Ipak, uspjevaju da stvore nekoliko prilika pred golom domaćih. U 48. minutu MiloÅ” Stojčev je Å”utirao ka golu Lučića, ali je taj Å”ut zavrÅ”io pored gola. I onda u 60.minutu Krste Velkoski postiže gol za 2:2. Poslije izvedenog slobodnog udarca Krste Velkoski je dobio loptu na lijevoj straniĀ  i faktički sam izaÅ”ao na Lučića, i nije mu bilo teÅ”ko da ga savlada.

Nakon toga gola uslijedila je jedna mirnija igra na terenu, ali je na tribinama doÅ”lo do sukoba,Ā  pa su morali da se umjeÅ”a i specijalna policija. Glavni sudija meča, Ognjen Valjić, je povukao u 67. minutu igrače u svlačionicu i taj prekid potrajao je sve do Ā 85. minute.

Ponovo se semafor vratio na 66. minutu kada su se igrači vratili na teren, i od tada vidjeli smo jednu popriličnu fudbalsku uspavanku.Ā  I jedna i druga ekipa su bile potpuno bezopasne po protivničke golove. Vidjeli smo samo jednu lijepu akciju Slavije, Anel Salković je petom ostavio loptu za Zebu, koji iz voleja ipak Å”utira visoko preko gola.

Ponovo je Ognjen Valjić bio u centru pažnje u 86. Minutu.Ā  Nakon Å”to je mnogo grijeÅ”io tokom čitave utakmice, uglavnom na Å”tetu Slavije, u ovoj minuti je kardinalno pogrijeÅ”io kada je Ivanu Tatomiroviću pokazao samo žuti karton, nakon Å”to je kao zadnji igrač odbrane oborio Mahira Karića. Ni to nije bilo dovoljno banjalučaninu da presudi na način na koji bi to po pravilima fudbalske igre bilo ispravno.

Veliku priliku u 88. Minutu promaÅ”io je Bekić. Dobio je on na desnoj strani loptu na pet metara od gola, ali je glavom loÅ”e Å”utirao. Samo minutu kasnije Slavija je uzvratila na joÅ” bolji način. Damir Rovčanin je sa nekih 30 metara snažno Å”utirao, a Delać krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Nakon kornera, Torbica je sjajno zavrnuo loptu u kazneni prostor, a Delać ponovo izbacio u korner.

Torbica je ponovo zavrnuo iz kornera, a Kartal Å”utirao glavom preko gola. Bila je to i posljednja prilika Slavije na ovom susretu, a onda je uslijedio konačan udarac Sarajeva. Dugo je trajao napad Sarajeva, lopta je nekako stigla do MiloÅ”a Stojčeva, koji prizemnim Å”utem sa dvadesetak metara matirao Mladena Lučića

SLAVIJA ā€“ SARAJEVO Ā 2:3 (2:1)
SRC ā€žSlavijaā€œ
Gledalaca:Ā  1500
Sudija: Ognjen Valjić (B. Luka)
Strijelci: 0:1 Benko, 1:1 Hodžurda, 2:1 Radosavljević, 2:2 Velkoski 60, 2:3 Stojčev 90
Slavija: Lučić, Radosavljević (od 53. Torbica), Hodžurda, Popović, Rovčanin, Govedarica (od 80. Oglečevac), Karić, Salković (od 78. Lambulić), Osmanković, Kartal, ZebaĀ Ā  Trener: Dragan Radović

Sarajevo: Delač, Rustemović (od 77. Duljević), Stojčev, Velkoski, Tatomirović, Purić (od 18. Bekić), Kalasi, Benko, Berberović, Puzigaća, RadovacĀ Ā  Trener: Dženan UŔčuplić.

Fudbal Fudbal BH Telecom Premijer liga Slavija Sarajevo
Međusobne utakmice
2015-2016
19.03
15:00
Sarajevo
Slavija
3
0
10.09
16:30
Slavija
Sarajevo
1
0

2014-2015
03.05
16:00
Slavija
Sarajevo
2
3
05.10
15:00
Sarajevo
Slavija
3
0

2013-2014

Uporedni rezultati

Slavija
 
Sarajevo
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
1 (1) Broj pobeda 4 (3)
1 (1) Broj nereŔenih 1 (0)
4 (1) Broj poraza 1 (0)
3 (3) Dati poeni 12 (9)
12 (3) Primljeni poeni 3 (0)
-9 (0) gol razlika na utakmicama +9 (+9)
16% (33%) UspeŔnost 66% (100%)
Nema rezultata