XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice
MFL Sombor: Pukla petarda pored pruge u Somboru
13.04.2013 Vinko Jankovic

Konačno jedan lep dan za fudbal, dobar teren kraj pruge u Somboru i ne tako dobra utakmica starih rivala i prijatelja , fudbalera ŽAK-a i Alekse Šantića, završena je visokom pobedom domaćina, sa pet golova u mreži mladoga Đurđevića koji se danas nije proslavio na gostovanju svoje ekipe. Oslabljeni šantićani igrali su bez kapitena Pejaka, a jedan od boljih iz napada, Sjeran , bio je na klupi 80. minuta utakmice, zbog povrede koju vuče od prošle nedelje. Ekipa domaćina, imala je na raspolaganju sve svoje igrače, i treneru Hernausu je bilo teško se odlučiti koga u prvu postavu , a koga na klupu. Ipak njegov izbor je doneo rezultatski pun pogodak ekipi koja grabi ka najvišljoj poziciji na tabeli. Svoju terensku premoć, domaćin je već u početku susreta krunisao golovima za brzo vođstvo od 2: 0. Najpre je u 12. minutu utakmice, posle jednog slobodnog udarca iskosa sa desne strane, kojeg je uputio kapiten Vidaković, tako što je loptu u visokom luku uputio ka Goranu Tubiću, koji je lob udarcem glavom , matirao golmana Šantićana. Dva minuta kasnije, brza kontra domačih fudbalera koju je vodio bek Radusin, i ubačena lopta u peterac na Jankovića, koji petom , u maniru velikog strelca, šalje iza leđa mladoga Đurđevića. Do kraja poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika za postizanje gola ni na jednoj ni na drugoj strani i na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od 2:0. Nastavak susreta pripao je igračima u crno-beloj opremi i već u trećoj minuti drugog poluvremena bilo je 3:0 za ŽAK. Korner je izveo kapiten Goran Vidaković, a na nabačenu loptu skočio je njegov imenjak, Tubić i poslao je u levi ugao gola gostiju. Na 4:0 povisio je igrač gostiju N. Pejak, koji je na nabačenu loptu od strane Mijatovića u šesnaesterac gostiju, nespretno zakucao u svoju mrežu. Na pet minuta pre kraja susreta, sudija Keković iz Crvenke, nije dosudio čist penal domaćoj ekipi , kada je rezervista Ivanišević igrao rukom u svom šesnaestercu. Minut posle toga , Vukas je po desnoj strani umakao pažnji svojih čuvara i loptom kroz noge golmanu, pogodio nezaštićeni deo mreže za konačnih 5:0. Utakmica je bila fer i korektna, pokazana su svega tri žuta kartona za nesportsko ponašanje i tu se nema što prigovoriti sudiji iz Crvenke, koji je sa svojim pomoćnicima uspešno obavio svoj deo zadatka, mada u gostujućem taboru imaju zamerke na suđenje Kekovića, a uvek je i bilo tako, ko gubi , ima pravo da se ljuti. Bolji od ostalih u redovima domaćina bila su dva Gorana, dvostruki strelac Tubić i kapiten Vidaković, zatim Mijatović, bek Radusin i rezervista Vukas . U prosečnoj ekipi gostiju , nije bilo igrača koji se svojom igrom izdvajao od ostalih iz ekipe.

Sombor, 13. aprila 2013. Igralište kraj pruge. Gledalaca 60. Sudija Keković (Crvenka)Pomoćnici Laluja i Jasmina Vukša. Delegat Sabo. Strelci: Tubić u 12 i 48. Janković u 14, Pejak (autogol) u 79 i Vukas u 86. za ŽAK. Žuti kartoni : Sazdanić (Žak), Đurđević i N. Tomić (Aleksa Šantić) crveni kartona nije bilo Igrač utakmice Goran Tubić (Žak).

ŽAK : Carić, Radusin. Halas, Grahovac, Sazdanić, Šušilović, Janković (Savić), Tubić, Vidaković (Vukas), Mijatović, Pustajić(Tripunović).
Aleksa Šantić: Đurđević, N. Tomić, Podkrajac, N. Pejak, M. Tomić, Miličić, Jelovac, Z. Gavrić, Jurić(Sjeran), S. Gavrić (Ivanišević). 


Na slici: Treći gol domaćina kojeg je postigao najbolji pojedinac utakmice GORAN TUBIĆ u 48. minutu

Fudbal Fudbal Međuopštinska liga Sombor-Apatin-Kula-Odžaci ŽAK Aleksa Šantić
Međusobne utakmice
2012-2013
13.04
16:00
ŽAK
Aleksa Šantić
5
0
16.09
16:30
Aleksa Šantić
ŽAK
0
0

Uporedni rezultati

ŽAK
 
Aleksa Šantić
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
5 (5) Dati poeni 0 (0)
0 (0) Primljeni poeni 5 (0)
+5 (+5) gol razlika na utakmicama -5 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača
BPfudbal je ocenio igrača