XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
Somborci prekinuli post, dali gol posle 520 minuta igre
28.10.2012 Vinko Janković

Tačno 520 minuta je prošlo od kada su fudbaleri somborskog Radničkog postigli jedan prvenstveni gol protivniku, a 250 minuta, njihovi navijači na gradskom stadionu nisu videli loptu u protivničkoj mreži. Zadnji puta je to bilo 16. septembra, kada je Srđan Vuković jednim šutem iz daljine savladao golmana Radničkog iz Šida. U jedanaestom kolu prvenstva , somborci su prekinuli post, i sa dva postignuta gola slavili u susretu sa Cementom iz Beočina .

Ova otakmica, koja je četi trenera Antića bila biti ili nebiti, prekretnica je u lošoj seriji somborskog sastava. Pred malim brojem gledalaca, jedva ih je bilo 70, a na početku susreta, Vaš izveštač je izbrojao tačno 47. Mala poseta, prouzrokovana je lošim rezultatima Radničkog u minulih pet kola i lošim vremenom, a delom i jednim gradskim derbijem u Međuopštinskoj ligi, koji je igran na igralištu ŽAK-a u isto vreme , gde su se sastali OFK Metalac i ŽAK i prema nezvaničnim podacima na toj utakmici je bilo isto toliko gledalaca kao i na gradskom stadionu.

Utakmica je počela minutom ćutanja i odavanjem pošte , juče preminulom , mladom treneru kadeta Cementa, tridesetsedmogodišnjem R. Bracanoviću. Sam početak meča, protekao je u ispitivanju snaga, a klizav teren i nije dozvoljavao neki posebni kvalitet iako je borbenost bila na visini kod oeb ekipe. U jednom vazdušnom duelu dvojice igrača iz obe ekipe, stradali su mladi igrači Purić iz Radničkog i Vuković iz Cementa i završili su u bolnici gde su im šivene rane na glavi zbog sudara. Prvu ozbiljniju priliku su imali gosti iz Beočina, kada je Rakić po levoj strani prodro i uputio udarac ali preko gola. Šest minuta kasnije, dugo čekana radost kod domaćih igrača i navijača, Miroslav Paunović trese mrežu Subašića sa udaljenosti od oko 15 metara šalje loptu pod prečku. Od toga minuta , rasterećeni stega i napetosti, fudbaleri Radničkog . , rastrčali su se po terenu i nekoliko minuta kasnije, Hoscieslavski u brzom prodoru po desnoj strani , ubacuje u peterac , a na loptu naleće Rodoljub Marjanović i iz neposredne blizine zakucava je u mrežu gostiju.

U drugom delu utakmice, prvu priliku za gol imaju gosti , tačnije Kalinov, ali njegov šut , mladi debidant na golu somboraca, Ognjen Stanković, dobro brani. Šanse za povećanje vođstva , domaći su imali u 80 minutu kada je Vuković uputio jedan jak šut po zemlji , ali je golman gostiju odbranio nogom, i Makar u 85 minutu, na dobro upošljavanje od strane Paunovića, pogađa samo spoljni deo mreže. Utakmica fer i korektna, suđenje zrenjaninske sudijske trojke na čelu sa Branislavom Pandurovim bilo je dobro.

 

Sombor, 28. oktobar 2012 godine Gradski stadion. Gledalaca 70. Sudija Branislav Pandurov, pomoćnici Aleksandar Mihajlović i Milan Mišić 8svi iz Zrenjanina) Delegat Miodrag Drljača (Apatin) Strelci Paunović u 33 i Marjanović u 40 za Radnički. Žuti kartoni : Vuković i Banić (Radnički) i Kiš i Desnica (Cement) Crvenikartona nije bilo. Igrač utakmice : Miroslav Paunović (Radnički)
Radnički O: Stanković, Desnica, Perteš, Purić ( Bujak), Vidović, Banić, Vuković, Marjanović (Makar), I . Stanković, Paunović Hoscieslavski (Ismaili).
Cement : Subašić, Gašparević, Kiš, Pankaričan (Budačević), Milović, Čović, Vuković, Desnica, Kalinov (Grković), Rakić i Miličević

 

Fudbal Fudbal Srpska liga "Vojvodina" Radnički (S) Cement
Međusobne utakmice
2014-2015
23.05
16:30
Radnički (S)
Cement
1
2
08.11
13:00
Cement
Radnički (S)
3
2

2012-2013
12.05
16:30
Cement
Radnički (S)
0
1
28.10
14:00
Radnički (S)
Cement
2
0

2006-2007

2005-2006

Uporedni rezultati

Radnički (S)
 
Cement
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
8 (4) Broj utakmica 8 (4)
2 (1) Broj pobeda 5 (3)
1 (1) Broj nerešenih 1 (0)
5 (2) Broj poraza 2 (1)
7 (3) Dati poeni 9 (6)
9 (3) Primljeni poeni 7 (4)
-2 (0) gol razlika na utakmicama +2 (+2)
25% (25%) Uspešnost 62% (75%)
Nema rezultata