XS
SM
MD
LG

Srpski Street Fighter 6 šampion obezbedio plasman za Global Esports Games prvenstvo u Rijadu!

Foto: SESE

Homeboy će se pridružiti našim PUBG MOBILE i Dota 2 ekipama u Rijadu u decembru.

Tokom vikenda za nama održale su se evropske kvalifikacije za svetski esports šampionat u organizaciji Globalne Esports Federacije (GEF), koji će se ove godine odigrati u glavnom gradu Saudijske Arabije. Srbiju je na kvalifikacijama predstavljao Filip ”Homeboy” Savić, koji se takmičio i na prošlogodišnjem GEG šampionatu u Istanbulu.

U subotu, 7. oktobra, Homeboy je igrao prvi deo grupne faze, koji je završio sa tri pobede i jednim porazom. Savladao je Moldaviju, Estoniju i Letoniju sa rezultatom 2-0, ali se predstavnik Velike Britanije ovom prilikom pokazao kao bolji igrač.

Filip je drugi dan započeo sa dva uzastopna poraza protiv reprezentacija Irske i Litvanije, što je ozbiljno ugrozilo njegove šanse za plasman za svetsko prvenstvo. Međutim, Homeboy je ostao hladne glave i trijumfovao u svom prvom duelu u plejofu protiv reprezentativca Islanda.

Zatim je usledio odlučujući okršaj. Filip je u svom finalnom meču uspeo da se revanšira protiv Litvanije, i time obezbedi plasman za GEG23! Svaka čast!

Sve što je sada preostalo jeste da Filipu i našim PUBG MOBILE i Dota 2 ekipama poželimo sreću na svetskom prvenstvu!

Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati od 11. do 16. decembra u Rijadu.

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Izvor: RUR