XS
SM
MD
LG
02.07.2013 Vinko Janković

Sombor: Milenko Turkić izvršio prvu prozivku na gradskom stadionu

Dvoiponedeljni odmor fudbalera somborskog trećeligaša Radničkog završen je prvog julskog dana, i već u drugom , uprava i stručno rukovodstvo, objavili su skupljanje i prozivku fudbalera pred početak novog prvenstva u konkurenciji najboljih pokrajinskih ekipe, koje će se od sredine avgusta boriti , u novom , nešto izmenjenom društvu, za naslov najboljeg kluba u Vojvodini.  

Topli utorak i 16, 00 sati popodne, pri temperaturi vazduha bliže 30 podeoku, više bi odgovarao za okupljanje na nekom kanalu ili bazenu , radi rashlađivanja, ali se tridesetak mladića uželilo loptanja i druženja sa bubamarom i javilo se na prvu prozivku stručnog

rukovodstva somborskog trećeligaša radi priprema pred početak novog prvenstva u Srpskoj Ligi grupa Vojvodina. Pored prvog čoveka u klubu , Dr. Zorana PARČETIĆA, presednika crveno-belih, koji je pozdravio sve prisutne igrače i trenere, prvoj prozivci , i prvom trenengu, na glavnom terenu gradskog stadiona , rukovodio je MilenkoTurkić, doskorašnji pomoćnik , sada već bivšeg trenera Spasojčevića, kojeg će od srede zameniti novi trener somboraca , ŽELJKO RAČIĆ iz Crvenke. I dok su fudbaleri odrađivali svoj prvi trening u novom ciklusu priprema pred jesenji deo prvenstva, agilni presednik kluba, ljubazno se odazvao našoj molbi da se u nekoliko rečenica obrati javnosti sa novinama i planovima somboraca za period koji je pred nama. Na pitanje , koliko je odziv igrača, ima li novih imena, i dali je neko napustio redove somboraca Dr. Parčetić je odgovorio:
-Odličan je odziv, blizu trdesetak igrača je prisutno na prozivci. Trening vodi pomoćni trener Turkić, a pomaže mu Nikola Bogunović, trener golmana, a u sredu se očekuje dolazak novog trenera Željka Račića iz Crvenke , sa kojim smo dogovorili saradnju za budući period. Od novih imena, tu su Strahinja Lučić i Zoran Baljak, nekada naši mladi igrači, zatim golman Pavasović , riđičanin, koji je došao iz Crvenke i Milić Bojan . Uz sve pomenute , tu su i mladići iz našeg omladinskog i kadetskog pogona koji će biti u konkurenciji za najbolje. Iz našeg kluba niko nije zvanično otišao , niti je zatražio ispisnicu. Koliko mi je poznato Desnica i Faber su negde izvan naše zemlje i nisu se javili, a ponajbolji igrač minulog prvenstva Nemanja Bošković, nije opravdao svoj izostanak na prozivci, i njega očekujemo narednih dana.
Kakav je plan priprema i šta očekuje fudbalere do samoga početka prvenstva ?
-Do šestoga jula će se raditi na gradskom stadionu, a potom odlazimo u Sloveniju, tačnije u Kranjsku Goru i odmaralište "NIKA", gde ćemo ostati deset dana Na put vodimo 25 fudbalera, a u odmaralištu Opštinskog sindikalnog Veća , gde ćemo biti smešteni, obavićemo deo fizičkih priprema igrača naše ekipe. U drugoj fazi priprema, prilikom povratka, odigraćemo nekoliko kontrolnih i prijateljskih utakmica sa klubovima iz bliže okoline. Za sada se zna da su to utakmice sa Radničkim iz Bajmoka, zatim Prigrevicom. , Bačkom Topolom, i drugim. timovima. .
Šta Vi očekujete od ekipe u novoj , jačoj pokrajinskoj ligi od naredne jeseni, jer samo tri ekipe iz Prve lige Srbije, koje su se vratile u ovaj stepen takmičenja, predstavljaju strah za sve one koje su tu i bile?
- Svesni smo da je Liga jača nego lane. Izazov je igrati u tako jakoj konkurenciji. Mi  ćemo se truditi da stvorimo ekipu isključivo od dece koja su ponikla u našim redovima, da stvorimo uslove za rad, da zajedničkim radom dođemo do rezultata koji će ovu ekipu doneti do samoga vrha . Nije nam isključivi cilj da budemo prvi, ali da budemo u gornjem domu, nije neizvodljivo i nije neskromno. - naglašava Dr. Parčetić
Na kormilu somboraca ste šest meseci. Uradili ste mnogo toga, planovi su ambiciozni, ali ne i nerealni. Promene dosadašnje prakse sa radom u klubu su neminovne. Sledeća Skupština kluba je zakazana za dva dana, tačnije 4. jula u sali Stare gradske kuće u Somboru sa početkom u 18, 00 sati Šta može da donese zasedanje skupštinara i šta je na dnevnom redu ?
-Pre svega tu su izveštaji o radu u proteklom periodu, zatim izmene statuta kluba, promene u sastavu Skupštine, tekuća pitanja i razno. Želja nam je da se Skupštini odazovu svi koji bi mogli pomoći našem Radničkom, stoga poziv svima da dođu u četvrtak i uzmu učešće u radu Skupštine. -zaključuje Dr Parčetić, hirurg u opštoj bolnici Sombor i presednik fudbalskog kluba Radnički .
 

Na slici: Dr  ZORAN PARČETĆ, presednik FK Radnički -Sombor i detalj sa prve prozivke fudbalera somborskih crveno-belih na Gradskom stadionu u Somboru


Cement 3 : 4 Senta
Dinamo 2 : 0 Radnički (SM)
Radnički (S) 4 : 3 Dolina
Mladost 2 : 1 Dunav
Tekstilac 3 : 0 Bačka Topola
Jedinstvo (SP) 1 : 4 Sloga
ČSK Pivara 0 : 2 Palić
Srem 0 : 3 Radnički (Š)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dolina 30 17 7 6 58
2 Sloga 30 15 8 7 53
3 Radnički (SM) 30 14 7 9 49
4 Dunav 30 13 7 10 46
5 Radnički (Š) 30 14 3 13 45
6 ČSK Pivara 30 12 8 10 44
7 Senta 30 12 8 10 44
8 Tekstilac 30 13 4 13 43
9 Radnički (S) (-1) 30 14 2 14 43
10 Dinamo 30 12 6 12 42
11 Palić 30 12 3 15 39
12 Mladost 30 11 6 13 39
13 Jedinstvo (SP) 30 9 8 13 35
14 Cement 30 8 6 16 30
15 Srem (-1) 30 5 14 11 28
16 Bačka Topola 30 6 9 15 27