XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Kajakaši kod Alise Marić

BEOGRAD, 19. jun (Info centar).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije, primila je srpske kajakaše koji su na Evropskom prvenstvu u portugalskom gradu Montemoro o Veljo osvojili četiri medalje u učestvovali u osam finala. Zlatnim medaljama okitila se Dalma Benedik Ružičić (K 1 1.000 m i K 1 500 m) dok su srebne trofeje osvojili Simo Boltić i Marko Dragosavljević (K 2 500 m) i Marko Dragosavljević (K 1 200 m). Od devet posada samo jedna nije učestvovala u finalu. Peta mesta osvojile su sestre Moldovan u obe discipline.

-Uvek se obradujem kada jedan sport rezultatski naoreduje i dođe u sam evropski vrh. Kajak ima slavnu tradiciju među olimpijskim sportovima, a sada je pokazao da ne moramo da brinemo za budućnost. Došlo je vreme da nove generacije iskažu potencijal – istakla je u pozdravnoj reči Alisa Marić i naglasila da je Ministarstvo omladine i sporta ove godine uvrstilo kajak u prvu kategoriju sportova, čime je dobio više sredstava i veći broj stipendista. - Želim vam da osvajate medalje i da nas ponovo obradujete, posebno na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016.

Dalma Benedek-Ružičić se zahvalila na podršci jer bez nje ne bi bilo i šampionskih titula:

-Olimpijske igre u Riju su za tri godine. Idemo, moj trener i suprug Dušan i ja, korak po korak. U svakoj sezoni do Rija imaćemo po neko veliko takmičenje koje će biti stepenica ka konačnom cilju, zlatnoj olimpijskoj medalji.

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović zahvalio se Alisi Marić i Ministarstvu omladine i sporta, na izuzetnoj pomoći i podršci podmlađenoj selekciji:

- Pred nama je još izazova, Mediranske igre, Prevstvo Evrope za mlade, Univerzijada, potom dva šampionata sveta za mlađe seniore u Kanadi i vrhunac sezona je seniorsko Prvenstvo sveta u Nemačkoj krajem avgusta. Sredstva koja izdvajate i potpora koju nam pružate veoma su značajni za nas i nadamo se da ćete nas i dalje podržavati.

Posle prijema, Dalma Benedek Ružičić je Alisi Marić uručila repliku vesla kao znak pažnje za podršku.

Prijemu su prisustvovali i selektor Miroslav Rodić, član UO KSS Slobodan Jovanović i novi sekretar saveza Milan Kapelan kao i trener Dalme Benedek, Dušan Ružičić, a ispred Ministarstva omladine i sporta državni sekretar za sport Predrag Peruničić i pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov.