XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Nastavak uspešne saradnje sa FS Srbije

STARA PAZOVA, 10.jun (Info centar).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta Srbije potpisala je ugovor sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Tomislavom Karadžićem i predsednikom Opštine Stara Pazova Đorđem Radinovićem kojim se definiše vlasništvo nad objektima trenažnog centra FSS, populanom “Kućom fubala”.

Time su određeni suvlasnički delovi ovog sportskog kompleksa na čijoj su izgradnji udruženim snagama radili Ministarstvo omladine i sporta, Fudbalski savez Srbije i Opština Stara Pazova.

- Potpisivanje ovog Ugovora rezultat je odluke Vlade Srbije iz 2009. i predstavlja brigu države o uloženim sredstvima, odnosno o 17 procenata učešća države- rekla je Alisa Marić.

Ministarstvo omladine i sporta učestvovalo je u izgradnji prve i druge faze ovog objekta i završilo deo izdradnje treće faze, odnosno tribina. Kako je istakla Alisa Maitć, ovaj sportski kompleks predstavlja najbolji primer kako bi država trebalo da brine o sportskoj infrastrukturi koja je u njenom vlasništvu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić istakao je da je taj savez zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta i opštinom Stara Pazova, kao i uz podršku FIFA i UEFA, izgradio ovaj objekat.

-Ovaj centar koji je postao veoma poznat u celoj Evropi, namenjen je svima koji žele da se u njemu pripremaju - rekao je Karadžić.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović naglasio je da je veoma ponosan na ovaj projekat i dodao da će opština pokušati da se kandiduje za izgradnju nacionalnog fudbalskog stadiona.

Posle potpisivanja ugovora, Tomislav Karadžić je Alisi Marić uručio plaketu za izuzetan doprinos razvoju srpskog fudbala, kao i dres nacionalnog tima sa brojem 64 koji simbolično predstavlja broj polja na šahovskoj tabli.

Delegacija Ministarstva omladine i sporta, u kojoj je bila i pomoćnica ministra za upravljanje projektima Zagorka Petrović Zlatanović Gigić, obišla je sportski kompleks i tribinu koja je u završnoj fazi izgradnje.