XS
SM
MD
LG

Tekvondo: Mandićeva sa Kopaonika leti na Mediteran

KOPAONIK, 10. jun (Info centar).- Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona prošle godine u tekvondou, završne pripreme za Mediteranske igre u Mersinu u Turskoj od 20. do 30 juna, sprovela je na Kopaoniku sa drugom iz kluba Reljom Prosenicom koji će biti u reprezentaciji za SP u julu u Maksku, ali i sa ostalim članovima Galeba koji su bili sjajni sparing partneri: Ninoslav Babić, Stanimir Kujundžić, Budimir Krivokuća, Marko Đuričić i Tanja Tanacković.

Najuspešnijem treneru u Srbiji 2012. Draganu Joviću u stručnom timu asistirali su Duško Ilić sa Akademije Profeks sa pomoćnikom Markom Boškovićem, Marija Srećkov, psiholog, i Dragan Jablan kondicioni trener.

-Želim da se zahvalim hotelu Grand i MK grupi koji su nam omogućili da odradimo završne pripreme pred Mediteranske igre u sjajnim uslovima. Sa njima smo počeli novi način saradnje, zbog čega nam je veoma drago i siguran sam da će dati rezultate. Cilj našeg okupljanja na Kopaoniku je bio i da se malo izdvojimo i “pobegnemo” iz Beograda – rekao je Jović, podsetivši da je pred njim još izazova ovog leta. - Što se tiče Milice i Relje, koji su deo tima za Svetsko prvenstvo u Meksiku, pripreme idu svojim tokom. Jedino nas brine malo povreda ruke Milice Mandić, ali nadamo se da će da je sanira do početka Mediteranskih igara. To nam je jedan od važnijih turnira, budući da smo preskočili dva, u Austriji i Švajcarskoj.

Jović je najavio i iznenađenja u prelaznom roku:

- U planu je dosta pojačanja, u klub će doći odlični borci jer iduće sezone imamo velike ambicije.

Milica Mandić je na prošlom svetskom prvenstvu zauzela treće mesto, ali još ne razmišlja o Meksiku:

-Ovo je finiš priprema pred Mediteranske igre koje su nam veoma važne. Napravili smo dobru atmosferu u sjajnim uslovima u hotelu Grand, zahvaljujući MK Grupi. Istim tempom nastavljamo u Beogradu do polaska u Mersin. Po povratku dolazi važan deo rada jer do SP nije ostalo mnogo vremena.