XS
SM
MD
LG

Badminton: Medjunarodni juniorski turnir u Novom Sadu okuplja šest država

Badminton savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Novog Sada, Muzeja grada Novog Sada i Turističke organizacije Novog Sada, organizuje veliki međunarodni turnir pod nazivom SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2013.

Organizaciju ovog izuzetno značajnog internacionalnog takmičenja su podržali: Olimpijski komitet Srbije, Sportski savez Srbije, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, kompanije “Yonex“, “Tin šped“, Saobraćajno preduzeće “Lasta“, “Winner’s“, “Naša Koka“ i “Time Zone“.

SERBIAN YOUTH INTERNATIONAL NOVI SAD 2013, sportska manifestacija koja se nalazi i u zvaničnom kalendaru Evropske badminton federacije, održava se u periodu od 7. do 9. juna u Sportskom centru “Slana Bara” u Novom Sadu.

Na turniru učestvuju igrači uzrasta do 11, 13, 15 i 17 godina iz sledećih država jugoistočne Evrope: Mađarske, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Ukupno je prijavljeno 128 takmičarskih konkurencija muškog, ženskog singla, muških i ženskih parova. Među prijavljenim takmičarima, pored najboljih srpskih, nalaze se izuzetno jaki igrači iz inostranstva, aktuelni šampioni Balkani i osvajači brojnih medalja na evropskim turnirima. U svim uzrasnim kategorijama se očekuju veoma neizvesni mečevi. Nakon grupne faze takmičenja, pristupiće se igranju na ispadanje. Funkcije glavnih sudija turnira obavljaće Aleksandar Dimitrijević i Miodrag Kaličanin. Trodnevni takmičarski program sa preko 200 mečeva će prvi put biti vođen kroz najnoviju verziju profesionalnog softvera koji će Badminton savez Srbije ubuduće koristiti i za administriranje nacionalnih i međunarodnih takmičenja iz bogatog godišnjeg kalendara.

Svečanom otvaranju, zakazanom za petak, 7. jun, sa početkom u 17 časova, prisustvovaće brojni zvanični predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Grada Novog Sada i gradskih institucija, Olimpijskog komiteta Srbije, Balkanske badminton asocijacije i dr.

Finala prvog srpskog juniorskog internacionala su planirana za nedelju, 9. jun, sa početkom u 13 časova. Nakon završetka istih, pristupiće se svečanoj dodeli priznanja i zatvaranju takmičenja. Pored sportskih, za učesnike takmičenja biće organizovane brojne društvene aktivnosti.