XS
SM
MD
LG
06.06.2013 Ljubinko Spasojević

Rafting Eurokup Banjaluka "Vrbas 2013"

Rafting Eurokup „Memorijal Branka Štulić“ održaće se od sedmog do devetog juna 2013. godine na rijeci Vrbas. Trke u disciplinama sprint i H2H voziće se u subotu, na stazi Bijeli buk, dok će slalomska trka biti održana u kanjonu Tijesno, istog dana u večernjem terminu. „Prema pristiglim prijavama i najavama, očekuje se učešće preko 30 timova u muškoj i deset timova u ženskoj konkurenciji.

Na Vrbas dolaze takmičari iz Slovačke, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske, cijele Bosne i Hercegovine, a po prvi put se najavio i tim iz Albanije. Veliki broj prijavljenih timova nas obavezuje da organizaciono, sve protekne na najvišem mogućem nivou“, rekao je predsjednik Kajak kanu i rafting saveza BiH i rafting kluba Kanjon, Aleksandar Pastir. 

 Na rafting Eurokupu, takmičiće se obje posade rafting kluba Kanjon. Kapiten ženske posade, Milena Kolobarić, ističe da su djevojke vrijedno trenirale i da su spremne za predstojeće takmičenje, koje im je najvažnije u sezoni.  „Svim srcem ćemo veslati za našu Branku. Sve ono što je vječni kapiten našeg tima, Branka Štulić, uradila za nas i banjalučki sport, obavezuje nas da na Memorijalu koji nosi njeno ime, damo svoj maksimum. Trenutno smo u dobroj formi, vrijedno treniramo i pored nepovoljnih vremenskih uslova, a motiviše nas i odličan rezultat ostvaren na Eurokup takmičenju u Nišu gdje smo osvojile drugo mjesto“, dodaje Kolobarićeva.

Tokom prvog takmičarska dana, u subotu 8 juna, u vremenskom periodu održavanja trka, saobraćaj će se na dijelu magistralnog puta Banjaluka – Jajce na lokalitetima odvijanja takmičenja, odvijati jednom kolovoznom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

 

EUROKUP  "MEMORIJAL BRANKA ŠTULIĆ 2013"

 PROGRAM TAKMIČENJA:

 Petak 07. juni 2013.

 19.00 RC Kanjon – sastanak kapitena i registracija učesnika

 Subota 08. juni 2013.

 08.30 Kamp Krupa na Vrbasu – sastanak kapitena

10.00 Staza Bijeli buk – R6 Sprint

11.00 Staza Bijel buk – R6 H2H

19.00 Kanjon Tijesno – Slalom – noćna trka

 Nedjelja 09.juni 2013.

 09.00 Kamp Krupa na Vrbasu – sastanak kapitena

10.00 Spust – Bijeli potok – RC Kanjon Karanovac

13.00 RC Kanjon Karanovac – proglašenje pobjednika i dodjela medalja