XS
SM
MD
LG
19.05.2013 Aleksandra Adžić

Partizan pobednik KUP-a Srbije

Pobednik KUP-a Srbije u rukometu za muškarce je RK Partizan. Ekipa Partizana je u finalu savladala ekipu Zaječara rezultatom 30: 24(12: 13). Aleksandar Brković, trener Partizana: -Čestitam na pobedi i osvojenom trofeju svojim igračima. Završili smo sezonu trijumfalno, onako kako smo želeli. Ući u finale je veliki uspeh, a još veći je osvojiti titulu. Ekipa Zaječara uspela je u jučerašnjoj utakmici da izbaci Vojvodinu, pokazali su visok nivo borbenosti. Osvoji smo Super Kup, KUP, igrali smo Ligu šampiona, ovo je jedna od boljih sezona, ali smo ostali bez najdražeg trofeja u prvenstvu. Iz kluba odlaze Radivojević i Pavlović i želim im puno sreće.


Uroš Mitrović, kapiten Partizana:
-Čestitam ekipi Zaječara na fenomenalnoj igri, pretpostavljam da je ovo njihov najveći uspeh.  Namučili su nas čitavih 50 minuta, ali im je pred kraj ponestalo snage. Naravno čestitam i mojim saigračima.

Aleksandar Radosavljević, trener Zaječara:
-Zahvaljujem se igračima Partizana na fer i korektnoj igri i čestitam na osvojenom KUP-u. Poslednjih 10 minuta došlo je do pada koncentracije kod mladih igrača, sagoreli smo, nestalo nam je snage. Zahvaljujem se igračima na super sezoni i na ovome što smo do sada uradili. Juče smo se potrošili u polufinalu, a danas smo imali želju, borbenost, htenje, ali je došlo do grešaka koje je protivnik iskoristio. Još jednom čestitam treneru Partizana i želim mu uspeha u daljem radu.

Miroslav Kocić, golman Zaječara:
-Pre svega želim da čestitam mojim saigračima na ovom uspehu, jer smo se plasirali u finale posle velike pobede nad šampionom Vojvodinom. Ostaje žal za pobedom jer smo se čitavih 52 minuta borili, ali je Partizan ipak na kraju pokazao da je veliki klub. Možda su teži protivnik u polufinalu, ali i povrede koje smo imali uslovili da rezultat na kraju bude ovakav. Dodao bih da je krajni rezultat nerealn u odnosu na ono što smo pokazali na terenu tokom čitave utakmice. Ove godine smo imali dosta problema, ali smo i pored toga izborili plasman u Evropu, plasirali se u finale Kupa, i mogu da kažem samo da sam ponosan što sam bio deo takve ekipe.

Nakon finalne utakmice između RK Partizan i RK Zaječar, proglašeni su najbolji pojedinci finalnog turnira KUP-a Srbije.

Najmlađi igrač finalnog turnira je Milan Nikolić iz RK Zaječar. Najbolji strelac finalnog turnira, sa postignutih 21 golova je Žarko Petković, igrač RK Zaječar. Najbolji golman finalnog turnira je Miroslav Kocić, golman RK Zaječar. Najbolji igrač finalnog turnira je Branislav Radanovič, igrač RK Partizan.