XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Zlatić deveti, Mikec 12. u Fort Beningu

FORT BENING, 7. maj (Info centar).- Andija Zlatić olimpijac užičkog kluba “Aleksa Dejović” osvojio je deveto, a Damir Mikec reprezentativac Policajca 12. poziciju u gađanju vazdušnim pitoljem drugog dana Svetskog kupa u Fort Beningu u SAD.

Obojica su imala po 579 krugova, a finale je vredelo 580 krugova! Zlatić je po serijama imao 96, 97, 97, 97, 95 i 97, a Mikec 96, 100, 97, 95, 95, 96 krugova.

Zlatnu medalju osvojio je petoplasirani pre finala Vil Braun (SAD) sa 202,1 krug, srebro je pripalo vodećem posle osnovnog dela Olegu Omelčuku (Ukrajina) sa 199,5 krugova, dok je brnzu osvojio sedmi pre borbe za medalju Denis Kulakov (Rusija) sa180,6 krugova. Braun je u osnovnom delu imao 580 krugova, Omelčuk 581, a Kulakov 580 krugova. Četvorica finalista imala su po 581 krug, druga četvorica 580 krugova.

- Ponovila se Koreja gde su takođe za malo izgubili finale. Mikec je sjajno gađao prvu polovinu meča, ali je upao u cajtnot i nije uspeo da završi kako treba. Zlatić se dosta mučio, borio se, i u poslednjoj seriji imao je priliku da se domogne finala, ali nije izdržao. Idemo dalje, novi dan doneće nam i nove šanse – komentar je v.d. selektora Goran Maksimović.

Trećeg dana Andrea Arsović i Ivana Maksimović gađaće vazdušnom puškom.

Nove svetske rang liste privukle pažnju srpskih strelaca i u Fort Beningu: Ivana Maksimović je sa drugog mesta došla na prvo MK puškom trostav zahvaljujući bronzi iz Koreje, a Andera Arsović je sa 27. pozicij posle zlata u Čangvonu “skočila” na šesto mesto. Arsovićeva je ostala deveta vazdušnom puškom, a ovim oružjem Ivana Makdismović se sa bronzom iz Čangvona sa 33. mesta popela na 12. Andrija Zlatić je ostao treći vazdušnim pištoljem, dok je Mikec 11. MK pištoljem.

Zorana Arunović je sa oba oružja, MK i vazdušni pištolj, ostala četvrta, a Jasna Šekarić je sa 21. mesta na listi za vazdušni pištolj došla do 16. pozicije. Najbolje plasmane puškom za muškarce ima Nemanja Mirosavljev – deveti u trostavu, 13. u disciplini 60 metaka ležeći i 16. vazdušnom puškom.

- Zorana Arunović, koja je u Fort Beningu prvog dana osvojila bronzu vazdušnim pištoljem, ima odlične plasmane na svetskim rang listama i cilj je da do kraja sezone uđe među prve tri i ispuni uslov OKS za prvu kategoriju – kaže njen trener Jelena Arunović.- Zorana je odlično gađala osnovni deo. Pre dve sedmice smo promenile pištolj i sada ga je prvi put koristila na velikom takmičenju. Imala je lošiji početak, ali uspela da se smiri i nadmaši i moja očekivanja. Finale je gađala odlično, potkrale su joj se samo dve greške, a druga je, na žalost, bila kobna i izbacila je iz borbe za zlato. Posle srebra u Koreji, šalile smo se kako nema ni jednu bronzu sa svetskih kupova i sada je kompletirala kolekciju. Čestitam i Bobani i Jasni. Mislim da će biti dobro i MK pištoljem. Zahvaljujem se OKS, Streljačkom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji nam mnogo pomažu u sprovođenju naših programa.