XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U Sremskoj Mitrovci i Beogradu 29 talenata

BEOGRAD, 23. april (Info centar).- Kamp talenata Streljačkog saveza Srbije održaće se od 27. aprila do 2. maja u Sremskoj Mitrovici (puška i pištolj na 50 metara) i Beogradu (pištolj na 25 metara). Finasira ga Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Streljački savez Srbrije obezbediće municiju i mete, a klubovi su dužni da plate prevoz i eventualno džeparac strelcima. Ukupno će učestvovati 29 juniora i juniorki puškom i pištoljem.

Stručna komisija SS Srbije, čiji je predsednik Nikola Marić, odredila je ove strelce za kampove – Sremska Mitrovica – puška (osam juniora i osam juniorki): Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova), Miloš Tasić (Vranje), Andrija Milovanović i Aleksandar Petkoski (Niš), Goran Vlajković (Partizan), Jovan Čičevski (Novi Sad), Marko Maksimović (Novi Beograd Ušće), Miloš Ivanović (“Čika Mata“), Tijana Kolarik (Pančevo), Nina Radulović (Zvezdara), Dragana Palečak i Marina Simić (Novi Beograd Ušće), Marta Bireš (Jedinstvo), Jovana Milašinović (Novi Sad), Jelena Zeljajić (Partizan) i Jovana Mirčeski („Čika Mata”) i pištolj (pet juniora): Miloš Lazić („Filip Kljajić“, Mladenovac), Nemanja Živković (Voždovac), Darko Marić, Pavle Aleksić i Aleksandar Živanović (svi Kolubara).

U Beogradu će u kampu biti četri juniorke pištoljem: Ana Alentijev (Smederevo), Aleksandra Matijašević i Nikolina Zagorac (obe C. zvezda) i Marija Bubalo (Pančevo).

O trošku klubova u Sremskoj Mitrovici će biti – puška: Nevena Armuš („Čika Mata“), Sanja Vukašinović (Jedinstvo) i Borislav Mazinjanin (Palilula), pištolj: Dušan Latinović (Kikinda).

Direktor kampa u Sremskoj Mitorvici biće Nebojša Relić, za rukovodioca stručnog rada određen je Milutin Stefanović, a treneri će biti: Lidija Mihajlović, Saša Iker, Veljko Jovanović, Ivan Manojlović i Damjan Marković. Trener za pištolj je Ratomir Radulović U kampu u Beogradu, rukovodilac stručnog rada i trener biće Mario Blažak.

Drugi trener je Ivan Kvasnevski.

U Sremskoj Mitvici okupljanje je na strelištu 27. aprila u podne, a u Beogradu 28. aprila do 9 časova na strelištu Careva ćuprija.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise