XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Alisa Marić čestitala košarkašicama i košarkašima na drugom i trećem mestu na školskom SP na Kipru

BEOGRAD, 4. april (Info centar).- Alisa Marić, ministar omladine i sporta čestitala je košarkašima i košarkašicama na medaljama osvojnim na Svetskom školskom šampionatu u Famagusti na Kipru.

Gimnazija "Žarko Zrenjanin" iz Vrbasa (učenice rođene 1996/1997.) osvojilaje drugo mesto pošto je u finalnom meču protiv Turske izgubila rezultatom 43:83 Košarkaši Sportske gimnazije iz Beograda (učenici rođeni 1996/1997.) su osvojili treće mesto pobedom nad ekipom Finske rezultatom 79:68.

Na Svetskom prvenstvu je učestvovalo po 24 ekipe u obe konkurencije, a naša zemlja je ostvarila izuzetan rezultat sa dve medalje!

- Vi ste najbolji primer kako rad i zalaganje dovode do uspeha, a bavljenje sportom u školama otvara vrata ka svetu. Posle ovog prvenstva bogatiji ste za jedno sjajno iskustvo koje će vam, sigrna sam, učvrstiti želju da nastavite da se takmičite. Na prvenstvu u Famagusti hrabro ste se borili i istakli dobrom igrom i fer - plej ponašanjem – naglasila je ministar Alisa Marić.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise